Hemelvaart 2020. Een zeer warme dag zou het worden, deze donderdag. In het noorden van Nederland zou het wat minder warm en benauwd worden. Om die reden een route gemaakt richting Friesland, met hulp van Calimoto.

 Via Calimoto een kronkelroute uitgezet naar het Lauwersmeer, op de grens van Friesland en Groningen. Het eerste stuk ging weer door leuke dorpen in Noord-Holland, daarna via de dijk naar Lelystad om vervolgens weer de polder uit te rijden.De route gaat nog even door een stuk Overijssel en hier kom ik verrassend het plaatsje Nederland tegen. Een fotomoment waardig. Hierna rij ik door Witte Paarden, een buurtschap als onderdeel van Steenwijkerland.

In Friesland kom ik nog een bijzonder dorpje tegen, namelijk Egypte.

De route blijft maar slingeren door een prachtig natuurgebied, bossen, weilanden, af en toe een meertje of ander water. De lunch, die ik had meegenomen van huis, in verband met Corona, nuttig ik op een bankje bij de haven van Lauwersoog. Hier ligt ook de veerboot naar Schiermonnikoog te wachten op toeristen en bewoners. 

Op de terugweg rij ik nog even door Zurich en zo maak ik er toch een beetje een "Internationale" rit van ;-)

Met temperaturen tussen de 19 en 22 graden een totale afstand gereden van 445 kilometer in 8,5 uur.
Heenweg was 260 km en de terugweg 185 km.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder