We gaan met een klein clubje naar het HOG Benelux Rally event in Luxemburg. Voor mij wordt dit de 2e keer dat ik in Larochette ben en heb een huisje gehuurd op het camping terrein. In 2010 ben ik er ook geweest en lag toen in een tentje. Het verhaal van die trip kan je HIER lezen.

 

Het thema van dit jaar is Benelux Rally XXL, wat zoveel betekent als extra groot. Het duurt niet alleen een dag langer, de maandag is er bij gekomen, maar er is ook extra veel entertainment op en rond het evenementen terrein van camping Birkelt.

Het groepje van ons waarmee ik de stacaravan heb geboekt bestaat uit: Maurice en Barbara, Mark en Anja, en Kees en mezelf. Van ons Chapter gaan er nog enkelen maar het is niet georganiseerd vanuit ons Chapter. Ook een deel van het Amsterdam Chapter zal aanwezig zijn, dus genoeg bekenden.

We arriveren op donderdag middag, na een prachtige route grotendeels binnen door. We parkeren de motoren voor ons huisje en plaatsen de vlag, we zijn er klaar voor.

Aangezien we Barbara mee hebben mogen nemen wordt onze tafel omgebouwd van standaard camping tafel tot een zeer gezellige familie tafel. Ik heb 's middags met Barbara in de lokale supermarkt kleine hapjes gehaald en daarmee is de tafel omgetoverd tot een zeer sfeervol geheel.

's Avonds gaan we genieten van het evenement. In een grote tent treden enkele bands op, buiten de tent is evenzeer gezellig en zien we veel bekenden, ontmoeten nieuwe vrienden en genieten een avond lang.

De volgende dag, de vrijdag, maken een mooie toer door het Luxemburgse en Belgische landschap. Onze nieuwe vrienden, Martin en Eric, rijden mee.

De lunch onderweg is een beetje behelpen. Na een wonderschone route moeten we het doen met een broodje, tja geen idee.

 

We waren dus wel een beetje toe aan wat eten. De tafel werd natuurlijk weer netjes opgezet, maar het eten was nu van het echte biker kaliber. Kees zit er klaar voor en denkt "Waar is iedereen, ik wil eten!

 

Er was op deze zaterdag ook nog een ander feestje te vieren. Maurice en Barbara waren zoveel jaar (29) bij elkaar en ook nog eens velen (19) jaar getrouwd. Tja dat mag dus gevierd worden en het biker bier werd even vervangen voor een Moet Champagne!!

In de feest tent traden bands op zoals PRB Experience, de meiden band die ook bij ons lustrum feestje erbij was, en Link en Despreado Rock.

Voor zaterdag hebben we weer een mooie route, we kiezen voor het zuidelijke stuk van Luxemburg. Naast onze nieuwe vrienden Martin en Eric gaat ook Auke mee. Een leuke groep om mee te rijden.

En ook de zaterdag avond is wederom heel gezellig

Zondag is parade dag. Hier de groeps foto van ons Coast Riders Chapter uit Alkmaar

Lang wachten, maar gelukkig wel in de schaduw.

De maandag is voor ons voor de terug rit. Maurice pakt een geweldige route met zijn TomTom en zien veel kronkelweggetjes. Genieten dus op deze dag.

MichielsHarley

de Harley rijder