Dag 10 - even een rondje met 2 passen

Het is dinsdag en Iloe blijft vandaag op het kampeerterrein om met vriendinnen te chillen. En ik had de avond daarvoor een route uitgezet via volgens mij 2 mooie passen. Dus om half 11 start ik mijn Road King om als eerste richting de Sölkpass te rijden, dit is een pass die 1790 meter hoog is en na ongeveer 20 minuten sta ik boven op de pas. Wat een prachtig uitzicht! Op dit stuk weg lopen diverse koeien gewoon los, dus moet je echt bij elke bocht goed kijken of daar niet zo'n groot beest gewoon half op de weg ligt of lui de weg oversteekt. Op 1550 meter neem ik bij een klein parkeerplaatsje nog een foto. Het stijgingspercentage is op enkele punten meer dan 22 procent en ook de afdaling is op sommige punten heftig, maar dat maakt het juist lekker. In het zonnetje rij ik via Grosssölk, waar ook een prachtig kasteeltje staat, richting Irding, daar pak ik weer een binnendoor weg met een pass van 1111 meter, de Opperberg pas. Bij Trieben rij ik de Triebener Tauern op, de Hohentauern pass is 1275 meter hoog en ook hier is het uitzicht fabelachtig. De bergen richten zich hoog de lucht in en overal zie je kleine watervallen, waarbij het water samenkomt in een steeds ruiger wordend riviertje.

 

 

Het laatste stukje door de Seetaler Alpen bevat nog een pas van 1320 meter (volgens het bordje dus 1319 meter), volgens mij was die bij Lachtal en de pas zelf heet de Hocheggersattel. Tevens was hier nog een prachtig meer met, hoe vreemd, enkele prachtige huizen. Bij Salchau zak ik naar Sankt Peter am Kammersberg om daar nog de laatste boodschappen te doen voor het avond eten.

  

Dit was een lekkere dag waarbij ik 174 kilometer heb afgelegd, iets meer dan 3 uur rijtijd, maar tussendoor genoeg momenten even gestopt voor mijn fotomomentjes.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder