Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Alweer een tijdje geleden dat Harley-Davidson deze schets van een kleinere Pan America liet zien. Toen was dat in het kader van het programma "More Roads".

In dat programma werd nog heldhaftig verteld dat er komende jaren meer dan 200 nieuwe modellen zouden komen. Ingehaald door de tijd is het programma geschrapt en is men overgegaan op een herorientatie van het merk Harley-Davidson en gaat men terug naar de kern. Wat is gebleven is de Pan America als adventure bike en buitenbeentje voor Harley-Davidson. 
En dan zou het een mooi vervolg zijn als van de grote 1250 cc uitvoering ook een klein model kan komen. Wellicht met een Sportster frame als basis, het Revolution Max motorblok die dan 'maar' 750 cc groot zal zijn en die in het segment onder de dikke adventure kan komen, daar waar de andere motorfiets fabrikanten al een ruime tijd modellen hebben rondrijden.

De nieuwe Visie van de MoCo is:
Building ourlegend and leading our industry through innovation, evolution and emotion.

De Missie:
More than building machines, we stand for the timeless pursuit of adventure.
Freedom for the soul.

Het programma Rewire voor de periode van 2021-2025 laat direct zien dat na bezuinigingen en ondanks covid-19 een winst genoteerd kon worden over Q3 2020.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack