Het was weer een mooi en afwisselend motorweekend. Op zaterdag voor de MAG in Enschede, tijdens de DMF, aanwezig geweest en op zondag met het Amsterdam Chapter een rondje Zeeland gereden.

Dutch Motorcycle Festival

Het Dutch Motorcycle Festival werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en als locatie was het voormalige militaire vliegveld in Enschede gekozen. De organisatie lag bij de mensen van de Motorbeurs Utrecht, dus verwachte ik wel al dat het goed georganiseerd zou zijn, maar mijn verwachting werd bij aankomst om 11 uur al aardig overtroffen! Een goeie groep met voornamelijk vrijwilligers die de deelnemers hun plekken wisten aan te wijzen en ook de indeling van het terrein zelf was goed geregeld.

Zoals in de aankondigingen al vermeld stond waren er veel doe plekken, zoals trial rijden, motogykhana, zelf proefrijden en andere doe en kijkdingen met motorrijden als onderwerp. Ook genoeg eet en drinktentjes en de gebruikelijke variëteit aan winkeltjes cq kraampjes waren er te vinden op het festival terrein. Duidelijk in de markt gezet als Festival en niet als beurs heeft het in elk geval dat doel bereikt.

Door het prachtige weer was de opkomst dan ook enorm.
Met de MAG, de Motorrijders Actie Groep, de belangenvereniging voor de motorrijder, hadden we een stand om de boodschap van de MAG uit te dragen en konden we ook nieuwe leden direct inschrijven.

Met de motor het stuk heen en weer gereden, toch een afstandje van 210 kilometer via de snelweg, maar toch ook wel weer lekker op de motor.

  Een prachtige home made custom build cafe racer board tracker

Zeeland rit met het Amsterdam Chapter

Na de zaterdag, waarbij ik toch ook al 400 km snelweg had gereden, was het op de zondagochtend weer een stukje snelweg, maar nu vanuit huis naar Spijkenisse om aldaar te starten met de rit georganiseerd door het Amsterdam Chapter. Een rit over Schouwen-Duiveland, door Zeeland dus. Met een leuke lunchstop in Bruinisse en een koffie of fris-break Renesse.

Het was onderweg snoeiheet, maar de omgeving met voor mij veel herkenbare duik-plekken was zeker vanwege de leuke wegen, een leuke rit geworden.

We kwamen na een paar uurtjes weer uit in Spijkenisse om aldaar weer (bijna) allen op eigen gelegenheid weer op huis aan te rijden. Een totaal van 350 kilometer.

      het 13FF13 lunch menu

MichielsHarley

de Harley rijder