Het motorseizoen was voor mij al een beetje begonnen met de eerste Ride 2 Eat in Raalte. En dit weekend wilde ik gewoon weer een lekkere rit maken. Nog even een beetje opwarmen voor wat langere ritten.

Vandaar dus een rondje België. Ik had hiervoor enkele leuke plekken in mijn route gestopt en na wat opstart problemen rond 9 uur op de motor gestapt. Even tanken en dan via de A4 naar België. Door de Hoekse Waard en via Bergen op Zoom naar Antwerpen. Een route die ik niet vaak neem, dus een leuke afwisseling weer. Bij Willebroek draai ik van de A12 richting Dendermonde.
Binnendoor kronkel ik richting mij eerste Point of Interest. Maar eerst even tanken. De benzine prijzen in Nederland zijn door het dak geschoten, een liter 98 E5 is meer dan 2,40 euro, in België betaal ik net iets meer dan 2 euro en 2 cent voor dezelfde liter.
Het geografisch middelpunt van Vlaanderen wordt getoond met een speciaal sculptuur in het plaatsje Buggenhout. Er staan naast de diverse vlaggen ook nog enkele foto's van ambassadeurs die op bezoek zijn geweest.

  

Na het broodje en wat drinken, wat ik had meegenomen, rij ik weer verder, nu richting het zuiden. Via Brussel en Namen rij ik naar Spontin. Hier staat een prachtig kasteel, maar dat is niet waar ik voor kom. Ietsjes verder ligt namelijk het geografisch middelpunt van Wallonië. Een landkaart gegrafeerd in een stenen tafel markeert het middelpunt.

  

Ook hier doe ik nog even een broodje en wat drinken en vervolgens stap ik weer op en ga richting mijn volgende stop. Prachtig rijden door dit stuk Ardennen om uit te komen in Borgloon. Hier is van kersenhout dat afkomstig is van een grote kap. Een kunstenaar heeft er een zwevend kappelletje van gemaakt. In het echt kleiner dan wat de foto's doen lijken. Tevens staat op de heuvel nog een galg. Het verhaal daarvan is mij even ontschoten en die heb ik ook niet op de foto gezet.

   

Mijn volgende stop is in Nederland, vlakbij Weert ligt Buitenplaats Vaeshartelt. Ik had verwacht hier houten soldaten als wachters te kunnen zien bij de hoofdingang, maar helaas waren deze er nu niet meer. Maar wel een foto en ook een leuk tripje er heen. Zo kom ik toch elke keer weer op aparte plekken.

Mijn volgende bestemming is vlakbij Mol en onderweg in Meerhout zie ik een tank staan. Omgedraaid en een foto gemaakt. En dan weer door.

Ik slinger door een gebied wat al vaker heb gereden merk ik. Natuurlijk komt dit gebied eigenlijk altijd wel voor in de Belgische 500, zo ook het Zilvermeren gebied bij Mol. Ik rij over de oude Baileybrug en kronkel mezelf door landerijen richting de laatste stop. Hier staat de Steen der Zeven Heerlijkheden. Deze steen ligt op de grens van de gemeenten Mol, Balen, Dessel, Postel, Lommel, Luyksgestel en Bergeijk. Vroeger was dit de plek waar Antwerpen, Limburg en Noord-Brabant zich scheiden.
Een leuke picknick plek.
  

Inmiddels is het half 6 en tijd om terug te rijden. Ik laat mijn navigatie het werk doen en binnendoor stuur ik de Ultra richting Eindhoven. Daar rij ik de snelweg weer op en stuur richting het noorden, richting huis.
Rond 8 uur trek ik mijn motorkleding uit en plof op de bank. Het rondje België liet weer een paar mooie punten zien. Hieronder mijn rit, ongeveer 830 kilometer.

 

MichielsHarley

de Harley rijder