En dan is het zover. Vrijdag 5 juni en het is in elk geval droog.
We pakken de Harleys uit de garage en binden de weekend en camping spullen vast. We besluiten om het eerste deel weer gewoon over de snelweg te gaan. De Harleys zijn vol getankt en we gaan  de weg op. Ik merk eigenlijk niet dat ik een paar kilo extra meezeul, kan zelfs een beetje leunen op de slaapzak die op de buddyseat vast gezet zit.

 

We besluiten om bij Bunnik even zelf bij te tanken, even een kop koffie nemen. We zien ook al wat meer Harley rijders langs komen op de snelweg. In het tankstation komen we een andere Harley rijder tegen. Hij gaat echter niet naar Leersum maar naar een vriend van hem om een Cobra op te halen, hij gaat deze in Europa fabriceren en verkopen. Weer een heel ander verhaal 

 

We nemen bij Zeist/Driebergen de afrit om de snelweg af te gaan. Het volgende stuk naar Leersum gaat binnendoor door de bossen. Na Doorn volgt Leersum en we volgen de borden en de andere groepen.

Via de boslaan en de HOG Rally Poort rijden we Ginkelduin binnen. Alles is netjes verzorgd en we hoeven maar even te wachten voor we kunnen inschrijven. De score is een t-shirt, rally pin, folders en natuurlijk de cowboy hoed!
De motor wordt middels een polsbandje persoonlijk gekoppeld, dit weekend zullen we nog meer onafscheidelijk zijn! Dit systeem zal voorkomen dat andere per ongeluk met een motor van iemand anders er vandoor gaat, goed over nagedacht dus.

De volgende stop is de inschrijving bij de receptie van de camping.
We krijgen een plek tussen de Engelsen en Belgen toegewezen, op het veldje is het al gezellig druk. Eerst maar even de tent opzetten en de spullen in de tent stoppen.

Het is tijd voor een lunch. Deze wordt genuttigd in het ‘restaurant’ van de camping, maar wel met een biertje erbij.

Het wordt tijd om naar het evenementen terrein te gaan, want daar gaat het toch gebeuren!
Ook hier weer in stijl opgebouwd, de poort is in hout opgetrokken en maakt een (beetje) comboy idee. We kopen een paar muntjes (of in dit geval kaartjes) voor de biertjes en lopen als eerste maar even de vele standjes af.
We komen daar Gerard en zijn vrouw tegen op hun standje met hun leer-bewerkings-werk. Dit weekend verblijven ze in een camper in plaats van dat ze met hun Heritage Springer met Zijspan zijn komen aanrijden. Tjee wat heeft die man leuke (en ook trieste) verhalen. Het luisteren meer dan waard.


Dan weer verder, want er is nog een hoop te zien. We komen in de biertent Wiebo tegen, Wiebo (wibo.exto.nl) maakt aparte schilderijen en ‘doet’ ook motoren. Leuk om met zo’n gepassioneerde man te praten over zijn hobby en zijn ideeen. We hebben zijn verhaal van Cindy Crawfort maar gewoon twee keer aangehoord.

Nu dus tijd voor een biertje, luisteren naar de muziek, mensen kijken en nieuwe contacten opdoen.

Als het donker wordt, wordt het in de tent ook gezellig, de band is lekker bezig (op sommige nummers na, van de Golden Earing moet je gewoon afblijven als je het niet zuiver en goed kan spelen).
Tot op een gegeven moment we aangesproken worden door het CoastRiders Chapter. Die waren met een aardige groep natuurlijk ook gekomen. Door een mix van omstandigheden was ik niet op de hoogte dat zij als groep ook zouden gaan. Tot in de late uurtjes is het nog gezellig gebleven.

Het wordt tijd voor de tent. We hebben afgesproken om de volgende dag met de CoastRiders mee te rijden met een door hun uitgezetten rit.
We melden ons (gebroken door het ontbreken van een matras en de vorst die over de grond heeft gekropen) om half 10. De meeste van de groep zijn nog aan het ontbijten of bezig met wakker worden. Op een enkeling na, een paar van de stoere meiden rijden met de Ladys of Harley mee. Vanwege een verjaardag (schitterend gepland) gaan we om half 11 de weg op.
Voor het eerste stuk krijgen we een prachtige route gepresenteerd langs de Utrechtse Heuvelrug. Bij Rhenen gaan we de (Neder)Rijn over om bij Kesteren binnendoor te rijden naar Arnhem. Inmiddels is het half 1 en tijd voor een eerste stop. De koffie met appelgebak laat even op zich wachten maar dat neemt niet weg dat we lekker in groepjes hebben kunnen praten.

De tweede etape wordt aangezet. We rijden Arnhem uit om binnen door via kleine Veluwse dorpjes richting Lobith te rijden. Daar steken we met een pondje het water over richting Keeken. We rijden nu in Duitsland.
De kleine weggetjes wisselen zich af, het ene dijkje op en het andere weer af. Al kronkelend of Duitse en Neerlands wegen rijden we langs de Waal Nijmegen in.
Inmiddels is het ook weer tijd voor een stop. Langs de Waal vinden we een groot terras en laten ons weer voorzien van een koffie met tosti.

Het voorstel is om nu volgens de snelste route weer terug te rijden naar Leersum. De groep is het daar helemaal mee eens. En  na ruim 180 kilometer hebben we een schitterende route onder de wielen door gehad.

We zetten de motoren weer bij de tent. Strekken onze benen en gaan in op de uitnodiging van onze nieuwe vrienden om de verjaardag verder te vieren. Met toostjes en natuurlijk een lekker biertje.
Om 7 uur gaan we naar de grote tent voor een BBQ. Meer eigenlijk een goed verzorgde doorlopend buffet. En dan buiten aan de grote tafels tussen de Engelsen, Duitsers, Belgen en Schotten alles opeten.

 

We maken weer nieuwe vrienden en het wordt laat.
Op dat moment worden op het grote veld ook een paar Harley vuurkorfen erbij gezet met rondom strobalen. De vuur wordt in de korf gezet wat ook weer een mooie foto geeft. 

Op dat moment is het buffet al lang opgeruimd en is plaatsgemaakt voor de bands en andere optreden.


Het aanbod om gebruik te maken van het stapelbed in een van de appartementen slaan we grootmoedig af en kruipen rond half 1 de tent in.

De zondag is aangebroken en we staan op met een klein zonnetje. Als eerste maar even onder de douche om daarna de tent af te breken de motor weer op te pakken.
Een lekker ontbijtje kan er altijd wel in, dus lopen we naar de feesttent dat inmiddels een ontbijtbuffet heeft staan, goed verzorgd en zeker compleet!

Als een grote groep genieten we van de ochtend zon en het ontbijt. De vooruitzichten voor de laatste dag van de rally zijn wat minder, dus besluiten we om binnendoor naar huis te rijden, tot het moment dat het nat wordt om dan toch maar de snelweg te nemen.
In Leersum gooien we de Harleys vol en rijden richting Driebergen. Hierna door Zeist richting De Bilt en Bilthoven. In Lage Vuursche nemen we een kop koffie. We volgen onze weg via Hilversum richting Vinkeveen om zo door te rijden naar Haarlem. Bij Cruquius nemen we buiten op het terras een lunch. Af en toe breekt zelfs de zon door.
We vervolgen onze weg over de sluizen bij IJmuiden en rijden over Uitgeest en de Egmonden terug naar Bergen.
Een super rit van ruim 150 kilometer.

Het is tijd om de 2 Harleys weer schoon te maken, na 3 dagen volop rijden is het wel nodig. Als de eerste druppels van het weekend beginnen te vallen zetten de we fietsen schoon gepoetst weer in de garage.
Een herhaling volgend jaar zit er zeker in, dus ik hou 4 tot en met 6 juni vrij om naar Larochette in Luxemburg te gaan.

MichielsHarley

de Harley rijder