De eerder geplande motorrit naar de Eifel is vervangen door een rit naar de Ardennen. Ik heb een hotel in Malmedy geboekt en een rit ernaar toe gepland. Voor de zondag heb ik met Tyre een leuke route gemaakt door de Ardennen en een klein stukje door de Eifel. Het weer ziet er voor de komende dagen ook goed uit.

 

Omdat het zaterdag is als we naar het zuiden rijden, maken we een tussenstop bij de Harley dealer in Eindhoven. Maar Motoplaza viel enorm tegen! Ze zijn volgens mij geen officiele Harley Davidson dealer (meer), maar ze hadden in elk geval wel iets meer kunnen maken van hun showroom. Het kleine museum op de 1e etage maakt het dan toch nog een leuk bezoek!Hierna rijden we door naar Sittard, Dutch Hills is wel een officiele Harley Davidson dealer en dat straalt ook aan alle kanten uit de zaak. Lekker druk met mensen, veel modellen in de winkel en een gezellige kleding afdeling.


De volgende stop is het drie landen punt in Vaals, we zijn tenslotte toerist! Even de benen strekken en kijken bij de toren, het is niet het echte drie landen punt, maar dat maakt natuurlijk niet echt uit.


Hierna vervolgen we onze weg binnendoor richting onze eindbestemming voor deze dag.En dan staan we in Malmedy, de Road King staat geparkeerd en het is tijd voor een biertje!

Zaterdag ochtend. We rijden Malmedy uit en pakken op aanwijzing van de TomTom Rider de eerste afslag naar links en komen prompt in een grote groep wielrenners en ook nog op een mooie binnen weg met een helling van zeker 12% naar boven! Laverend tussen de fietsen hebben we de eerste mooie weg naar boven al te pakken. Wat een prachtig uitzicht hebben we daar,
tussen de boerderijen, kleine huisjes en een kerk slingeren we door het dropje naar het volgende mooie stuk van de open Ardennen.De weg brengt ons slingerend richting de bossen van de Ardennen. In de ochtend zon begint het al lekker te ruiken naar vers hout, verse bloemen en nat gras. Een strak blauwe lucht geeft het geheel een geweldig zicht.
De prachtige route gaat langs verschillende kleine riviertjes zoals de Ourthe, maar ook via leuke stijle wegen naar hoge toppen waarbij je mooi kan kijken over de toppen van de prachtige naaldbossen.Onderweg doen we een aantal keren een stop voor een kop koffie of een lunch. In La Roche nemen we even wat meer tijd om ook door het dorpje te wandelen, maar we zijn gekomen om te rijden, dus na een klein rondje stappen we weer op.Aan het einde van de route rijden we nog even binnendoor naar La Roche om de zus, neefje, zwager en vriendin van Lynda te zien. Tijdens het bijkletsen met Cynthia en Brian krijgt de vriendin het aan de stok met een lokale Waal, een leuk opstootje ontstaat om helemaal niets, geweldig om daar vanaf de andere kant van de straat naar te kijken.In Malmedy eten we op het terras van een lokaal restaurantje een lekker stukje vlees met friet en laten het zwemmen in lekker donker Belgisch bier.
Vandaag hebben we ruim 250 kilometer Ardennen route gereden.

De maandag is aangebroken en we rijden van Malmedy binnendoor naar Monschau in Duitsland. Het Ardennen landschap gaat over in de Eifel. Na Monschau wijst de TomTom ons naar Aken en is het ook tijd voor de koffie. In Aken vinden we een plein met een restaurant waar op het plein de lokale blaaskapel een deuntje staat te spelen.En tijdens het aankleden om weer op de motor te gaan zitten worden we vriendelijk aangesproken door meneer agent, hij vond het een mooie Harley en wilde ook zeggen dat hij met zijn Honda bijna 200 km/u had gereden op de snelweg. Ach zolang ik maar geen bekeuring krijg omdat ik op een plein stond bij een bord van verboden te parkeren ;-)Voordat we de snelweg op rijden nog een stuk binnendoor, maar dan is het ook weer tijd om door te rijden naar Apeldoorn. De Harleydag Apeldoorn is al een tijdje aan de gang, dus het was snel heel gezellig tussen de standjes maar zeker op het plein met een stel echte rockers.Het laatste stukje van Apeldoorn terug naar huis is saai, maar met het gevoel van het super weekend is dat ook weer niet erg.

Na bijna 1300 kilometer is het een super geslaagd Ardennen weekend geworden.


Onbewolkt en zeker 25 graden!
Pas op maandag toen we de grens weer over reden werd het bewolkt en zakte de temperatuur een paar graden.

 

MichielsHarley

de Harley rijder