Het is 4 graden en de zon is net opgekomen. Ik haal mijn dochter op en breng haar naar de manege, ze gaat in de herfstvakantie naar ponykamp in Den Ham. Na deze rit, met de auto, haal ik de Road King uit de garage. Het is inmiddels een graad warmer geworden en de lucht is blauw. De Harley ronkt en samen rijden we naar de Alkmaarse Poort om de rest van de groep te ontmoeten voor deze laatste rit van het CoastRiders Chapter.


Het is half 10 en ik ben de 2e die de motor parkeert. RuudL is al aanwezig en geniet van zijn koffie. Al snel is de parkeerplaats aardig aan het vollopen en tijdens de briefing van Herman en Olaf staan we met een groep van 50 enthousiaste Harley rijders en bijrijders te luisteren naar het verhaal van Jan Adriaanszoon Leeghwater (De Rijp, 1575 - Amsterdam, 1650) die de Beemster heeft drooggemalen en daarbij zijn naam gekregen (laag water). Een stukje cultuur geschiedenis voordat we de rit beginnen.
Ook werd Simon geëerd als Chapter fotograaf, die ik hierbij ook dank voor de foto''s in dit stuk.


Om 10 uur vertrekken we met 42 Harley''s richting Heerhugowaard en rijden via velen wegen naar ons koffie-rust-punt genaamd ''t Trefpunt waar we mogen genieten van koffie en een stuk appeltaart. De uitbater heeft zijn jaaromzet zeker gesteld;-)
Na drie kwartier wordt het sein gegeven om weer verder te gaan.De sliert met Harley''s rijdt weer verder om om 1 uur aan te komen bij de Alkmaarse Poort waar een lunch voor de groep klaar staat.
De groep verdeelt zich netjes over de verschillende tafels en er wordt stevig nagepraat over het afgelopen motorseizoen en de komende winter, maar ook het komende seizoen, waarvoor al de nodige plannen worden gesmeed, binnen het chapter maak ook daarbuiten.Dit was, mede door het mooie weer, een hele gezellige afsluiting van het motorseizoen met het Chapter. De volgende keer dat we elkaar als groep weer gaan tegenkomen is tijdens het uit(z)waai feest op 26 november.

zonnig bij gemiddeld 14 graden

Hieronder nog een stukje Jan, een van de collega Chapter leden die zijn eigen verhaal heeft opgemaakt en hij beschrijft het gevoel van zo''n Chapter dag heel goed:

Jan van der Meer    17 oktober 0:45
Zondagochtend, uurtje of half 10. Ik rij binnendoor richting Alkmaar en het is koud, graadje of 4 á 5. Maar goed aangekleed heb ik daar geen last van. In tegendeel, het is heerlijk fris. Het zonnetje schijnt, en ik ook. Bij het vertrekpunt van de chapterrit al heel veel HD''s. Tot mijn grote verrassing rijden er ook een aantal van mijn andere cluppie mee, chapter Amsterdam. Ik groet iedereen met een ferme handdruk, of (de dames) met een gemeende kus. Allemaal mensen met meestal een compleet andere achtergrond, andere interesses, andere cultuur, andere weet ik veel. Maar allemaal mensen besmet met hetzelfde virus: HARLEY DAVIDSON. Geen merk dat berijders heeft, die zoveel liefde voor dat merk hebben als Harley Davidson. En waarom? Zijn die motoren beter dan Jappen, Duitse of Italiaanse motoren? Waarschijnlijk niet. Maar stap op een Harley en je weet wat ik bedoel. Het geluid, het gevoel dat de HD bigtwin je geeft, de bijzondere band met de andere HD-rijders, het is uniek. Rij mee met een Harleychapter en je weet wat ik bedoel. Ga naar een Harley-evenement en je weet wat ik bedoel. Harley is een way of life, als je er eenmaal mee gereden hebt, als je in "het wereldje" terecht ben gekomen wil je nooit meer iets anders en staat je leven voor altijd in dat ene teken: HD!.
We rijden door de Schermer, de Beemster, en ik zie - als ik ben "weggezet" en weer achteraan in de groep rijd - voor me een lint van 42 motoren, zo''n 500 meter prachtige motoren, zich slingerend een weg banen langs de ringvaarten van die prachtige polders/droogmakerijen.
En ik geniet.

MichielsHarley

de Harley rijder