En dan is het half 7 in de ochtend als ik in de regen in Görlitz sta.

Ik had thuis enkele punten bekeken waar ik een foto van wilde nemen, dus toch maar even met de motor naar die punten gereden. Görlitz is een grote stad in Saksen en het eerste fotomomentje is de Nikolaas Toren (Nikolaiturm). Op het pleintje bij het Napoleon Haus maak ik ook een foto, waar ook het huis met de fluisterboog is, hierna nog even een foto van de Town Hall Tower met een speciale klok, al heb ik de klok door de regen niet goed kunnen bekijken. Bij de oude brug over de Neisse, de echte grens, maak ik nog een foto van Polen.

Het laatste foto momentje is bij de steen voor de meridiaan 15 graden ten oosten van Greenwich (de nul graden meridiaan). Deze 15e meridiaan loopt van de noordpool naar de zuidpool en is de centrale as van de CET, Central European Time.

 

Ik ontvlucht snel het natte weer in het oosten van Duitsland. Richting de snelweg is even via een omweg, in verband met wegwerkzaamheden kom ik via een omweg weer op de juiste weg. Na 1,5 uur rijden wordt het wat beter weer en ga ik even richting het nieuwe geografische middelput van het nieuwe EU. Rond 9 uur ga ik op zoek naar een plekje om even te rusten. Na dik 27 uur rijden voel ik mijn billen en benen wel een beetje. Via een leuke kronkelweg kom ik uit bij een stukje bos waar ik ongestoord mijn motor even kan plaatsen, de hangmat kan ophangen en even languit te gaan liggen.

 

Om half 3 zet ik mijn motor in de schaduw van een gebouwtje net buiten Gadheim, een gehucht met ongeveer 80 inwoners. Door het verlaten van het VK uit de EU afgelopen januari, moest dus ook het middelpunt herijkt worden. Het staat nu vlakbij het plaatsje Gadheim net boven Würzberg. Een rood-witte paal markeert het exacte punt. Inmiddels is er een parkje aangelegd, een rond bank geplaatst en een informatieplaat, als ook 3 vlaggen, die van de EU, van Duitsland en de vlag van de lokale gemeente Veitshoechheim.

De temperatuur was ver boven de 25 graden en het stukje wandelen was wel goed voor de spieren, maar echt heel warm. Hierna weer op de motor en nu echt verder richting het westen. Om 10 uur ’s avonds parkeer ik mijn trouwe Harley in de garage. 4200 kilometer in 3 dagen, zonder een misslag of tegenslag. Super motor. Nu mijn bed in voor een goeie nachtrust en morgen uitslapen, want de maandag had ik al aangegeven niet aanwezig te zijn.


In 3 dagen tijd, rondje Duitsland en 4200 kilometer gereden


MichielsHarley

de Harley rijder