Al een paar dagen is Iloe bezig met de rit van vandaag, wat schrijf ik bijna weken is ze er mee bezig. Ze mag mee met de paasrit van het HOG chapter, op 2e paasdag! Iedereen mocht het weten en zou het ook weten. Dus op 1e paasdag werden de spullen al klaar gelegd voor de volgende dag, de extra broek, een extra t-shirt, de handschoenen en natuurlijk haar helm. 

 

Het was om 10 uur verzamelen bij Ranzijn en toen wij aankwamen rijden stond er al een leuke groep te kletsen. Iloe moest zich natuurlijk wel even voorstellen bij een aantal leden. Met haar witte sjaal, haar Harley jas, grote paardrijlaarsen en natuurlijk haar roze helm stond ze helemaal in het middelpunt met een grote glimlach op haar gezicht.

We gingen op pad met 31 Harleys, waarbij een aantal ook met duo passagier, dus een aardig grote groep.
De route begin met een leuk stukje binnendoor richting Tuitjehoorn, Schagen en via Niedorp en Opmeer naar Enkhuizen. Ondertussen was het koffietijd geworden dus stoppen bij Stede Broec. Hier sloten nog 2 Harley zich bij de groep, zodat de groep nu uit 33 motoren bestond.

Na het opwarmen was het tijd om weer verder te gaan. De route ging via de dijk naar Lelystad, door de strakke zuid-westen wind was het behoorlijk fris op de motor. En het stuk dijk valt, wat mij betreft, wel altijd langer uit. De route ging verder naar Aviodrome, waar we in het in het restaurant de lunch, alweer broodje kroket, hebben genuttigd.
Ondertussen dus leuk bijpraten, maar ook kijken naar de vliegtuigen die opstegen en laden.

Na de lunch vervolgden we onze weg naar Barneveld, maar dan wel via Harderwijk, Ermelo en Putten. Door Garderen en zo door Kootwijkerbroek Barneveld in. Bij een restaurantje hebben we nog een kop koffie gedaan. Enkelen van ons zijn verleid om een ijsje te eten ....

Een paar gingen direct door naar huis, zij moesten toch nog wel een eindje rijden en hebben dus geen stop gedaan. De rest van de groep ging nu ook op weg naar huis, al was het dan niet meer als groep, maar rijdend achter elkaar.
Op de snelweg was het direct door de file banjeren richting Amsterdam. Tussen Amersfoort en Naarden konden we lekker doorrijden met 115 km/u, maar daarna was het weer file. De weg ging verder via de A10 en A9 richting Bergen.

Thuis was Iloe één en al blijheid en vreugde, een geweldige dag heeft ze gehad.
En mijn dag was ook super!


Nog een paar rit gegevens:
Totaal gereden 290 kilometer.
Totaal 5 uur onderweg, met de tussenstops erbij zijn we 7,5 uur uit en thuis geweest.
Gemiddelde temperatuur was 8 graden.
We hadden een klein beetje zon en onderweg een paar spetters, verder bewolkt.

Nog een paar impressie foto''s van de paas rit.

 

MichielsHarley

de Harley rijder