Het kriebelt. Een BMW allroad is natuurlijk niet bedoeld voor alleen asfalt. En mijn eerste TET route is ook al gepland, de laatste zondag van november is de planning om met een 3 tal andere mannen bij Doetichem een stuk van de Nederlandse TET te rijden. Maar eerst zelf even de zandweg op.

Het is redelijk weer als ik de BMW uit de garage trek en richting Nijkerk rij. Eerste stuk asfalt, het is niet anders, want in Noord-Holland is niet veel offroad te rijden.


Offroad rijden met de BMW GS R 1200


Bij Nijkerk rij ik binnendoor naar Putten, ook al een prachtig stuk om te rijden. Bij de parkeerplaats op de Sprielderweg vlakbij Speuld, pak ik de track op die ik eerder in mijn Garmin had geladen. Het eerste stuk Sprielderweg begint al onverhard. Dwars door het bos rij ik oostelijk van Putten, bijna door achtertuinen van prachtige huizen. Het valt me op dat het nog best druk is in dit gebied, niet alleen wandelaars, maar ook veel fietsers. Via de Arnhemse Karweg, eveneens een zandpad door het Puttersebosch, rij ik weer richting het Spreulder en Sprielderbos. Prachtig hier maar eigenlijk voor de mooie kleuren dus iets te laat in het seizoen.
Ik kruis de Garderenseweg en zie bordjes naar Koudhorn. Het zandpad leidt me weer terug naar de bewoonde wereld. Een klein stukje verharde weg en dan weer de track volgen. Hier mis ik een afslag, maar totaal niet erg en ik laat de dikke BMW GS doen waar het goed in is, door kuilen en over bladeren rijdens laat ik de achterkant kwispelen en rij het stuk bos door.
Ik kruis de Gelderenseweg weg en stuur de GS de Arnhemse Karweg weer op. Nog even een klein stukje zandpad en bij de Nieuwe Prinsenweg parkeer ik de motor op een klein parkeerplaatsje. Anderhalf uur rijden en best wel moe, maar met een giga lach op mijn gezicht maak ik nog even paar foto's van de GS in de omgeving waar deze motor voor gebouwd is, het bos.

Ik stuur de motor nog het laatste stukje zandpad over richting Putten. Tijd voor een douche voor de BMW, het zand en modder spoel ik weg, tank de motor weer vol en dan is het nog een uur rijden voor ik weer thuis ben.


Every bike is an adventure bike


Ja dit smaakt naar meer. Elke motorfiets is een adventure bike, zeg ik vaak. Het is natuurlijk wel avontuur je er mee maakt. Maar zo een route door het bos, over bospaden en op een gegeven moment niet meer weten waar je precies bent, ook dat is een stuk avontuur.

 

De route is bekend als de Drie-Putten-Krachtighuizen route. Een 95% offroad track van ongeveer 25 kilometer lang, met bijna geen hoogte verschillen en als gemakkelijk ingeschaald.