Een Belgische 500 Miles die anders is dan andere jaren. De 17e editie van de originele 500 Miles, georganiseerd door het Antwerp Diamond Port Chapter en mijn 5e keer dat ik mee ga rijden.

De start is dit keer bij Antwerp Motor Store, AMS in Ranst, terwijl het vorige jaren bij de Harley-Davidson dealer American Lifestyle was. Een nieuwe sponsor dus. Maar omdat deze zaak en zeker het parkeerterrein een stuk kleiner is dan bij American Lifestyle werd besloten om een proloog in te lassen. Dus een korte rit van de Harley zaak naar een verzamelterrein iets ten oosten van Ramst en dus Antwerpen. Hier was nog een leuk museum gevestigd over de 1e Wereld Oorlog. Maar ook een grote zaal waar we de echte inschrijving doen en het tshirt in ontvangst mogen nemen. Langzaamaan komen de andere deelnemers aan de rally binnen lopen. Leuke gesprekken volgen met diverse mensen. Ik had niet echt een groepje om mee te rijden, zou het wel zien, maar al gauw hadden we een groep met z’n vieren, Giel, Michel en Ronald.

Om 3 uur ’s middags start de echte rally. Wij hadden besloten om als laatste weg te rijden, dit om de grote drukte een beetje voor ons te houden en daardoor ook ons eigen tempo te kunnen rijden. De rit gaat via Lommel richting Nederland, bij Weert rijden we de grens over en genieten van een prachtig stukje Nederland. De eerste etappe is er direct een van 2 uur rijden. In de 2e etappe zit een veerpontje die we bij het invallen van de nacht nemen. Deze veerboot heeft zijn laatste vaart om 20.00, dus de deelnemers die dan bij het bootje komen hebben pech.

Onder Venlo rijden we Duitsland in en ’s nachts rijden we door de Eifel. Hier rijden we nog een keertje fout, gewoon de borden niet goed bekeken. Maar na wat overleggen is dat ook goed gekomen.

Onder Hellenthal rijden we langs de Duits-Belgische grens richting Saint Vith. Ook al is het midden in de nacht, het rijden hier is prachtig.

We nemen nog een klein stukje Luxemburg mee, waar we natuurlijk onze Harley’s direct vol gooien, want dat goedkopere sap is toch wel lekker. In de Ardennen zien we dat de temperatuur on de nul gaat. We hebben in de Eifel en het stuk daarna dichte mist gehad en ook bij La Roche-en-Ardenne is het weer mistig. Prachtige wegen brengen ons al puzzelend door Rochefort en we rijden zo om Namen heen richting Sint-Truiden.

Inmiddels hebben we al gehoord dat er alleen een groep van 11 Fransen voor ons rijden, de rest van de 165 rijders hebben dus blijkbaar al achter ons gelaten.

In Keerbergen moeten we echt zoeken naar de juiste route. De weg is hier opgebroken en ondanks het stuk ‘off-road’ rijden zien we de bedoelde route niet meer terug. Dus een stukje op de navigatie naar het ene laatste checkpoint gereden. We vervolgen onze weg door Lier en andere plaatsjes om rond kwart over 8 aan te komen bij de finish van de Belgische 500 Miles.

Dit was wederom een super mooie rally, echt genoten, ook zwaar, met mist, klein beetje regen, temperaturen van rondom het nulpunt. En mijn 5e pin!!

 

MichielsHarley

de Harley rijder