Davis Fisher is 18 jaar en een van de racers van het Harley-Davidson Screamin' Eagle fabrieksteam in de AMA Pro Singles/GNC2 klasse. Fisher gaat de nagel nieuwe XG750R flat track samen met Brad Blaker besturen. De XG750R is gebaseerd op de Street 750 en heeft dus ook het vloeistof gekoelde 749cc Revolution X motorblok. Het motorblok is wel onderhanden genomen door het reaceteam van Vance & Hines en daardoor is het blok behoorlijk competatief geworden.

De relatie tussen HD en V&H loopt al langer, want in voorgaande jaren het HD de VROD geleverd aan het Vance & Hines Motorsports team waarmee zij 8 van de afgelopen drag race kampioenschappen in hun klasse hebben gewonnen.

Sinds 44 jaar is Harley-Davidson dus weer terug op de flattrack en wij gewone HD rijders zouden deze fiets graag in een 'gewone' straat versie willen zien, het is een plaatje.

Omdat de XG750R een echte race motor is en gebouwd voor de flattrack racebanen heeft het geen voorrem en staat de voorvork ook wat verticaler dan de gewone Street 750.

XG750R flat track racer 
XG750R flat track racer
XG750R flat track racer
XG750R flat track racer
Davis Fisher op de XG750R 

Davis Fisher op de XG750R

 

Flat track races hebben hun oorsprong in Amerika waarbij tot 8 deelnemers meestal 6 ronden per heat op een ovale baan rijden. De verzamelde punten per heat worden voor de deelnemers opgeteld en zo wordt de winnaar bepaald.

Flat track races is een variant van de track races. Doordat de flat track race motoren een achterrem hebben gaan zij op een andere manier door de bochten dan Speedway racers of track races op andere bijvoorbeeld gras.

Davis Fisher op de XG750R

MichielsHarley

de Harley rijder