De EICMA motorbeurs in Milaan is de Europese plek voor motorfabrikanten om nieuwe modellen aan te kondigen of om eerdere aangekondigde fietsen in het echt te presenteren. In de huidige digitale tijd, zijn er niet meer zoveel echte primeurs. Zo ook Harley-Davidson, zij hadden vorig jaar al de nieuwe motoren aangekondigd, maar nu staan ze er in het echt.

De Pan America, de eerste in serie geproduceerde all-road (dual road) motorfiets en de Bronx, een streetfighter, van de MoCo worden officieel op 5 november gepresenteerd.

Ik had eerder op deze pagina's al de modellen gepresenteerd, zie Nieuwe Harley-Davidson modellen in 2020 en Nieuwe HD modellen voor 2020. En waar de Bronx eerder nog Streetfighter heette of wellicht de naam Bareknuckle (zie Wordt de Streetfighter de nieuwe Bareknuckle?) is het dus voor 2020 toch de Bronx geworden.

De Harley-Davidson Bronx 975.

 

De Bronx krijgt het nieuwe Revolution Max motorblok en in deze uitvoering een maximum inhoud van 975 cc. Dit blok levert 115 pk (en 95 nm koppel), is watergekoeld en natuurlijk de v-twin (in een 60 graden hoek). Het lijkt er op dat het blok hoogtoerig is, maar het zal in elk geval voldoen aan de laatste milieunormen.
Tevens is dit blok modulair gebouwd, zodat het ook andere cilinder inhoud kan verdragen, zoals de 1250 cc voor de Pan America. De naam Bronx is een verwijzing naar de wijk in New York, ruig, hard en snel.

De Harley-Davidson Pan America

De naam Pan America is een verwijzing naar de Pan America Highway, de langste aaneengesloten weg die gemotoriseerd bereden kan worden en van het noorden van de Verenigde Staten van Amerika (Prudhoe Bay) tot aan Chili (Ushuaia) loopt, ruim 30.000 kilometer aan weg.
Een motor dus voor de avonturier, een tegenhanger van de gevestigde orde zoals de BMW GS, Hond African Twin, Ducati Multistrada, en andere modellen van andere merken. De MoCo kon dus niet achter blijven.

Het motorblok in de Pan America is dezelfde als die in de Bronx, maar dan met 1250 cc cilinder inhoud. Hierdoor is het vermogen ook iets hoger, 145 pk als ook het koppel 122 Nm. Met deze cijfers zou het goed mee kunnen op de terreinen waar de concurrentie al een gevestigde naam heeft.

De Pan America ziet er zo op de foto's in elk geval al lekker uit.

   

Meer details gaan volgen. Levering eind 2020, begin 2021.

Meer informatie op de HD pagina's:

Bronx

Pan America

MichielsHarley

de Harley rijder