Het is donderdag en ik moet nog 2 dagen rijden voor de Rally. Vanuit Morzine vertrek ik naar een klein kerkje in de middle-of-nowhere, wat wel weer een leuke weg er naar toe oplevert.

De terugweg is eveneens prachtig en een fotomomentje op de Col de Terramont is dan wel even leuk. Gisteren had ik een locatie moeten omzetten naar vandaag, vanwege de openingstijden, dus nu sta ik om half 10 bij het winkeltje om een ticket te komen voor een rondleiding door een grottencomplex. Samen met een andere Rally rijder ondergaan we ons lot, van het meelopen met de groep door de grotten en horen we het verhaal in het Frans aan. We komen alleen voor de foto, dus schiet eens op. Halverwege kunnen we onze foto maken, maar moeten helaas met de groep mee wandelen. Al met al is het wel een mooie wandeling met best wel wat mooie plaatjes.

Voor een volgende locatie zou ik eigenlijk een stukje hebben moeten wandelen, maar aangezien er wel een paadje loopt, ga ik met mijn Harley gewoon door. Snel een foto maken, motor draaien en terug rijden. Niemand die het in de gaten had ....

Het is vandaag echt warm, en dat breekt me een klein beetje op, veel water drinken en toch even een stopje extra maken, bijvoorbeeld om een foto te maken van een prachtige waterval waar het water uit de rotsen spuit. Het is kwart voor vier als mijn thermometer op de Ultra 38,5 graden aangeeft, rijdend op de weg dus, echt heel heet.

Wederom weet Robert mij te verrassen door een geweldige foto te laten nemen van een aantal rotsformaties die uit de grond omhoog pieken. Een tunneltje door een van de rotsen maakt het mogelijk om doorheen te rijden en als je niet stopt en even naar beneden kijkt, mis je dus de rest van het schouwspel. Op de witte rotsen staan zwarte grote schijven of stenen, mooi.

Ik sluit om half 7 mijn dag af met de Furkapass, een prachtige pas voor de motor die tot 2436 meter hoogte gaat.

Om half 9 sta ik bij mijn hotel in Zwitserland, het was een lange dag.

MichielsHarley

de Harley rijder