Een eigen overzicht van interessante punten in Google Maps. In deze blog mijn beschrijving hoe ik dit gedaan heb.

Afgelopen periode heb ik gemerkt dat ik vaker mijn smartphone gebruik voor navigatie, maar ook om routes aan te passen. Dan is het handig om een overzicht bij de hand te hebben van interessante punten, de Point of Interest POI.

Hoe gaan we dan een eigen overzicht maken. Veel stappen, maar wel redelijk eenvoudig. Ik heb een overzicht van allemaal POIs, zoals de passen in de Pyreneeën, deze heb ik in myRouteApp (MRP) geplaatst. MRP heeft nog als nadeel dat het aantal waypoints, en dus ook POIs, beperkt is tot 200. Voor een gewone route is dat meer dan voldoende, voor mijn overzicht even niet. Dus heb ik enkele overzichten geladen in Tyre en samengevoegd tot een groter overzicht. In Tyre kan je het overzicht opslaan als GPI, het standaard POI bestandsformaat. 
Dit GPI bestand kan je weer laden in je Garmin navigatie systeem. Een uitleg om dit te doen vind je in een eerder blog van mij POI maken en GPX Viewer

Om het POI overzicht naar Google Maps om te zetten, is het handig om het overzicht in CSV op te slaan. Dit kan dus ook met Tyre.
Het CSV bestand heeft de indeling "lengte coordinaten", "breedte coordinaten", omschrijving POI en een leegveld.

Hierna open je Google Maps, wel inloggen met je eigen account, kies vervolgens voor Menu, voor Mijn Plaatsen en dan voor Kaarten.
Je krijgt het overzicht te zien van je eigen kaarten, als je dit al geladen hebt.

Eigen overzicht in Google Maps

Kies voor Kaart maken en laad het CSV bestand. De punten worden ingeladen en daarna getoond.

Om de eigen stijl aan de waypoints/POIs te geven, klik dan in de kaart op een bestaand icoon. Je kan bij stijl icoon deze aanpassen, andere kleur of een ander icoon.

 

Hierna heb je in Googe maps je eigen overzicht.

 

Zie ook mijn blog over de uitleg van GPX.
POI maken en GPX Viewer