Tijdens de ride-out van het Amsterdam Chapter was Kendal gehoorbescherming aanwezig met een standje bij het clubhuis. Na een praatje ben ik overstag gegaan en heb een setje besteld. 

Eerst werd met een kunstof een mal gemaakt van de gehoorbuis in de oorschelp. Hierna werd in de speciale werkplaats de siliconen oordoppen met het gepatenteerde filter gegoten en opgestuurd.

Dan komt het moment dat je de oordoppen in je oor moet frummelen, nat maken van het siliconen dopje helpt hierbij. Ik zorgde op advies van Rik dat het goed ingesloten in mijn oorschelp zat, dus luchtdicht. Dan helm op, motor starten en rijden.

Tjee wat een verschil! Echt het filtert de hoge tonen van het windgeruis direct weg, ook de lage tonen van de uitlaat, zeker ook van mijn Shovel Chopper, worden sterk gefilterd waardoor je een stuk aangenamer op de motor zit. Als ik het vizier van mijn help dicht heb, dan hoor ik normaal gesproken, dus zonder doppen, veel mechanisch geluid en dat wordt door deze oordoppen nu helemaal gefilterd.

Normaal praten kan nog steeds en straks ga ik ook luisteren of de muziek uit de speakers op de nieuwe Ultra nog goed doorkomt. Maar zeker een aanrader en ik ga niet meer zonder de oordoppen een langer stuk rijden.

In deze grafiek is goed te zien dat de lage en hoge tonen onderdrukt worden door de oordoppen. Het type die ik besteld heb zijn specifiek voor de motor en is te zien in de grafiek bij ch26.

 

MichielsHarley

de Harley rijder