Intro Elefantentreffen

Editie 2017 wordt in het laatste weekend van januari voor de 61e keer gehouden in Thurmansbang-Solla/Loh in het Bayerischen Wald, ongeveer 40 kilometer boven Passau.
Dit jaar heb ik me voorbereid en ga ik de trip van 1000 km maken naar het treffen. Met als bedoeling na het weekend weer terug te rijden op mijn Ural.

De start op woensdag ging eigenlijk helemaal goed. Laatste dingen inpakken en de zijspan van de Ural goed bepakken. Daarbij heb ik de grondzeilen en nog een tas op mijn reserve wiel gebonden, want dat paste echt niet meer in de zijspan.

Het eerste stuk tot Apeldoorn heb ik via de snelwegen gereden, A9, stukje binnendoor, A8 en A10 en dan de A1 op. Bij het tankstation bij Amersfoort zag ik al dat er benzine lekte, maar het was niet zoveel dat ik dacht aan stoppen, dus verder rijden.

Na Apeldoorn ben ik de snelweg afgegaan en binnendoor verder. Maar bij Voorst, niet zo ver van de Duitse grens, moest ik toch wel constateren dat het lekken uit de tank een beetje te veel was, dus toch nog even de tank volgegooid en de Garmin op "thuis" gezet. Zonder problemen Lelystad bereikt, nog een keer de tank vol, en de dijk over.

Maar bij de Enkhuizen, net aan het einde van de dijk, was het echt over. De benzine stroomde uit de tank en bij nadere inspectie zag ik toch iets van een scheur. De wegenwacht bellen dus maar.

Hier zie je hoe aan de linkerkant van de motor, de benzine in een straaltje uit de tank loopt.

En zo wordt ik naar huis gebracht.

Direct maar even de tank losgeschroefd en dan zie je dat de scheur ook echt wel een beste is.

En toch nog even tijd gehad voor een winterse foto.