In Huizen wordt jaarlijks de Ride4Kika georganiseerd. De deelnemende motorrijders sponsoren het Kika goede doel door te betalen voor deelname.

En ook dit jaar gaat de rit door. En om de rit met 200 deelnemers goed te laten verlopen heb ik me aangemeld om als verkeersregelaar te gaan helpen.
Een korte digitale training met vragenlijstje maakt me tijdens de vakantie in de Pyreneeën als verkeersregelaar voor het evenement.

Zondag heel vroeg meld ik me in Huizen,. Op het Nautisch Kwartier, bij de haven, is een groot terrein wat wederom gebruikt kan worden om de motorrijders welkom te heten. We krijgen onze instructies voor die dag, waar we kunnen helpen in de ochtend en hoe de rit gaat verlopen.

Met een koffie in de hand leren we andere VKRers beter kennen. We wisselen verhalen uit, ervaringen met onze motoren en reizen die we gemaakt hebben. Dan komen de eerste deelnemers en we begeleiden deze naar hun parkeerplaats. En dan is het tijd om de rit te starten. Wij, de VKRers, rijden als groep vooruit, hierachter rijdt Robbert als organisator en daarna de rest van de deelnemers. Aan de voorkant worden we neergezet om het verkeer te blokken. We geven even een uitleg aan de mensen in hun auto of op de fiets wat er gaat gebeuren en de optocht van motorrijders kan langskomen. Hierna is het even gas geven om weer vooraan te komen, zodat we weer weg gezet kunnen worden. De rit voert richting het oosten en zal door prachtige bossen, dorpen en landerijen lopen, maar oog heb ik daar niet echt voor. Alle aandacht gaat uit naar het verkeer dat even stopgezet moet worden of aan het inhalen van de collone.

Halverwege is een pauze ingelast en kunne met een broodje en wat drinken even op adem komen. Ik zie een hoop bekenden en maak hier en daar een praatje. Na een half uur gaat we weer de weg op en zo rijden we terug naar Huizen. Hier blijf ik nog even hangen en praten we nog even na.
Wat een leuke dag was dit en voor het goede doel, hoe mooi is dat zo een combinatie.

200 motorrijders op de parkeerplaats Met Myrtha op de foto

MichielsHarley

de Harley rijder