Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

Hoe zit dat nu met de kofferset op de Pan America? Er zijn foto's in omloop, zowel de graphicals van het prototype,als ook foto's van het prototype die de rondtoer hebben gemaakt, met de kofferset gemonteerd.

Op een Adventure bike zal je als motorbouwer natuurlijk ook een robuuste kofferset moeten aanbieden. Zo zal Harley-Davidson natuurlijk de nieuwe 2021 Pan America ook gaan uitrusten met koffers. De foto's tijdens de introductie lieten dit natuurlijk al zien. Het lijkt er op dat de koffers in 2 kleuren aangeboden kunnen worden, standaard zilver en in de zwarte kleur.

Wat de foto's van Harley-Davidson zelf laat zien, lijken deze koffers afkomstig te gaan worden van Trax. Dit zal dan betekenen dat de koffers zeer robuust gaan worden, waterdicht, lichtgewicht (maar natuurlijk altijd zwaarder dan canvas tassen) en ook diverse mogelijkheden om extra bagage vast te maken.
De koffer zal in de lengte richting opengeklapt kunnen worden, dus niet zoals bij de Harley touring modellen van opzij. Een relatief eenvoudig montage systeem zal het mogelijk maken om de koffers eenvoudig en snel van het rek op de motor er af te halen.


Een adventure bike is pas compleet met een robuuste kofferset


 Andere eigenschappen van de Trax kofferset is de mogelijkheid om de koffers met een sleutel af te sluiten, wel zo handig tijdens een vakantietrip. De linker koffer zal 45 liter gaan meten en de rechterkoffer, vanwege de uitsparing voor de uitlaat krijgt in een inhoud van 37 liter. De topkoffer krijgt dan een inhoud van 38 liter en gaat minder dan 5 kilo wegen. De gehele set van 3 weegt dan ongeveer 15 kilo, leeg natuurlijk, want als je de optionele bagage toevoegingen gaat gebruiken, komt dat er nog bij. Harley-Davidson kennende zullen er genoeg uitbreidingsmogelijkheden komen voor de kofferset. Wellicht ook een optie voor smallere en dus kleinere koffers, en softbags in plaats van de hardcases.

Of de kofferset standaard op de S gaat komen is nog niet duidelijk. Ik weet wel dat als je de koffers van SW-Motech Trax los wil kopen dat de driedelige set 1100 euro kost.

 Stoer wordt het in elk geval wel met deze zwarte koffers.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack