Het was een lekker weekendje op de Bigtwin, 3 dagen hard werken om het MAG verhaal uit te dragen en nieuwe leden werven.

Jaarlijks wordt de Bigtwin Motorshow al gehouden in het eerste weekend van november, jaren in Rosmalen en nu voor het 2e jaar in de Expo hallen in Houten nabij Utrecht. Vorig jaar stond ik hier als MAG vrijwilligers om folders, het mini-Mag-a-zine, uit te delen, maar dit jaar had ik als voorzitter besloten om het groter aan te pakken. Met onze standaard achtermuur, het tafeltje en natuurlijk genoeg spullen om uit te delen, hebben we afgelopen dagen de stand bemand.

De start op vrijdag was een beetje rustig, je merkte echt dat het nog een werkdag was en de bezoekers waren dan ook allemaal echte liefhebbers van de chopper scene. De zaterdag was een drukke dag en hadden we onze handen vol om de mensen aan te spreken en zo het MAG-verhaal uit te kunnen dragen. Daarbij hielp het echt dat we de bezoekers met een MAG-tas een opening tot een gesprek konden geven. Op de zondag liep dit zelfs nog beter, waardoor ik samen met Mathijs, de andere MAG vrijwilliger, een behoorlijk aantal nieuwe leden konden bijschrijven.

Verder was het een mooi verzorgde en gezellige beurs, waar eigenlijk iedereen die iets met bigtwins of met choppers en of caferacers heeft iets kon vinden. Ook de diverse biker-winkeltjes, eetgelegenheden en ander vermaak. Ook was ‘natuurlijk’ Harley-Davidson Benelux vertegenwoordigd met hun nieuwe 2018 Softail modellen. Maar het mooiste op de beurs waren wel de diverse zelfbouw choppers en caferacers.

Hij had het al aangekondigd, maar het was toch een verrassing, een leuk bezoek van mijn Engelse vriend John Young. Ontmoet op de Alpen Butt Rally, hij was de winnaar in het puntenklassement. En hij kwam even langs, even een bakkie koffie doen, daarna reed hij weer door naar Utrecht en de volgende dag zou hij weer doorgaan naar Milaan waar hij nog een andere motorbeurs ging bezoeken. Wat een wonderlijke en mooie man met zoveel mooie verhalen van zijn vele motortoertochten. Een prachtig moment op deze drukke zaterdag.

Zondag was ik weer met mn Harley naar Houten gereden, vrijdag ook al, maar vanwege de regen op zaterdag waren ik en Jordi met de auto gegaan. Maar zondag dus met de motor terug naar huis, en 2 maal een behoorlijke hagelbui op mijn kop gehad. Na de eerste toch maar even een regenpak aangetrokken, zodat ik de tweede bui waarbij de wegen echt helemaal wit waren van de hagel, netjes droog kon blijven.

Het was weer een leuke bikeshow en ook goed voor de MAG.

 

MichielsHarley

de Harley rijder