Lee Burton, de achterneef van de legendarische Burt Munro uit Australië, gaat een nieuwe record vestigen op een Indian motorfiets en gaat op die manier in de voetsporen van zijn oom treden.


De Australiër Burt Munro heeft 50 jaar geleden, geheel op eigen kracht zonder sponsoring van Indian, het snelheidsrecord voor motoren gevestigd op de Amerikaanse zoutvlakte van Bonneville.
Van dit avontuur is een film gemaakt, "The World's Fastest Indian", hoe hij in zijn schuurtje, met eigen materiaal en zijn eigen laatste centen een Indian heeft aangepast voor deze record poging. Een must see film!

Maar nu dus, 50 jaar later, gaat zijn neef, Lee Burton, het record evenaren en zelfs verbeteren en wel met weer een Indian. Tijdens de testdagen op El Mirage Dry Lakebed heeft hij in elk geval al onofficieel het record verbeterd en een ander record gevestigd. Op dit moment staan dus 2 Indian's op nummer 1 in de record boeken.

Lee Munro reed met zijn Indian Scout een snelheid van iets meer dan 300 km/u ! Het vorige record stond op 268 km/u.

En omdat Lee met zijn Scout in een andere klasse mee doet op Bonneville, zal het eerste record van Burt niet verbeterd worden en dat zal dus in de officiële recordboeken blijven staan.

 

Bron foto: Motornieuws.be
MichielsHarley

de Harley rijder