Voor 2020 ben ik een leuke uitdaging aangegaan, de Riding to Hounds Grant Tour.

 Vrij vertaald betekent 'Riding to Hounds' "to take part in a fox hunt with hounds" of te wel deelnemen aan een vossenjacht met honden. De uitdaging die ik aanga is een foto challenge, op zoek naar 3 verschillende soorten beelden voor de periode vanaf maart tot en met 1 november in 2020. En natuurlijk ga ik dat op de motor doen.

De uitdaging is het volgende. Ik ga op zoek naar de volgende beelden:
- Beelden van een honden
- Beelden van ruiters te paard
- Beelden van vossen
En bonus punten van de organisatie of van de Butt Lite.

Van de organisatie heb ik mijn eigen vlaggetje ontvangen met mijn eigen unieke nummer.
Het is de bedoeling dat bij elk beeld een foto genomen wordt, met mijn motor en de vlag op de foto.
Aan het einde van de periode, november dus, dan zal ik alle foto's moeten opsturen en hoop ik voldoende punten te hebben om niet helemaal onderaan te blijven staan ;-)

Per beeld krijg je punten:
- Honden = 10 punten
- Ruiters te paard = 5 punten
- Vossen = 30 punten
- RTH / Butt Lite = 20 punten elk

En er zijn natuurlijk restricties, zoals van elk type beeld dat maar 1 x per gemeente op de foto mag. Ik mag dus wel in bijvoorbeeld Amsterdam wel een foto opsturen van een ruiter en een hond, maar niet 2 foto's van 2 verschillende honden. Ook moet de ruiter op het paard zitten en mag bijvoorbeeld de vos niet uitgedrukt worden in een standbeeld van Meneer Vos. En het moet een echt beeld zijn, dus geen opdruk of tekening van een hond op een muur of een gietijzeren hekwerk.
Tevens moet het minimaal aantal punten dat je moet scoren om op de lijst te kunnen komen 200 zijn, anders heeft het geen zin om de foto's op te sturen.

De uitdaging zit er dus in om een goeie voorbereiding te doen. Op zoek naar beelden waar je een foto van kan maken. op plekken waar je ook de motor kan plaatsen voor de verplichte foto. Maar juist deze jacht maakt het leuk.
Ook lijkt het mij handig om mijn R2H vlag mee te nemen op andere ritten.


Riding to Hounds


Op dit moment zijn er in totaal 67 deelnemers, met 28 deelnemers op een BMW en 14 rijders op een Harley- Davidson.

Deze Riding to Hounds wordt georganiseerd door de organisatoren van de Butt Lite, de Amerikaanse organisatie rondom de Butt Lite foto challenges. Dit jaar, 2020, zal de laatste Butt Lite gehouden worden. De link naar hun site staat hieronder.

 

Link to Butt Lite