Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

De motorbende Hells Angels en het modelabel Alexander McQueen staan beide bekend om het gebruik van de gevleugelde doodshoofden in hun uittingen.

De Hells Angels Motorcycle Corporation heeft toch besloten het Britse modehuis aan te klagen vanwege verkeerd gebruik van hun handelsmerk. Als voorbeeld gebruiken de Hells Angels een viervinger-ring en een clutch met doodshoofd.

In de aanklacht zou te lezen zijn: ‘Dankzij decennia van beruchtheid, genieten de HAMC-tekens zeer wijdverspreide, publieke herkenning. Daarom roepen ze sterke, directe reacties op wanneer ze gebruikt worden. De impact van deze tekens is vrijwel onvergelijkbaar en dus hebben ze een grote commerciële waarde.’
De Hells Angels hebben ook Saks Fifth Avenua en Zappos.com aangeklaagd, omdat beide partijen de artikelen verkopen.

8 dagen na de aanklacht hebben de partijen overeenstemming bereikt. De artikelen zullen uit de schappen gehaald worden en niet meer geleverd worden. Tevens is afgesproken dat Alexander McQueen er alles aan gaat doen om de reeds verkochte artikelen terug te halen en te vernietigen.

Zie de overeenkomsten tussen beide ontwerpen. Hierboven die van Alexander McQueen en hieronder het logo van de Hells Angels.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack