Dit jaar wederom niet met het gebruikelijke groepje naar Engeland, maar ook dit jaar weer alleen met Peter.
We vertrekken vanuit Hoek van Holland naar Harwich.

De Ride 2 Eat van april dit jaar heb ik uitgezet naar Italië en specifieker het monument van Fabrizio Meoni.

De eerste grote rit van het nieuwe jaar is net geweest, de februari Ride 2 Eat naar België en Frankrijk. Afgelopen maand heb ik al aardig wat gereden, maar dan woon-werk ritten van huis naar Den Bosch en op de BMW. Toch zeker een rit van 1,5 uur en temperaturen onder de 10.

2023 was een mooi motorjaar met enkele zeer gave en epic ritten.

Eind augustus (2023) weer een nieuwe motor toegevoegd aan de rijdende stal. Een BMW K 1600 GT uit 2016 en een voormalige overheidsdienaar.

Om dit jaar dan toch af te sluiten met een afgeronde 500 Miles, de Belgische 500 in oktober.

 En dan blijf ik nog even in het Ride 2 Eat thema in deze trip, namelijk in het olympische thema en dit maal in Parijs, de stad waar komend jaar de Spelen gehouden gaan worden.

We blijven nog even in het Ride 2 Eat thema. Dit keer een speciale Franse editie.

De Duitse IBA groep heeft voor dit jaar 2 Ride2Eats op de kalender gezet. Omdat BMW dit jaar een feestje viert, werd dus besloten om elkaar te ontmoeten in Berlijn.

Het Olympische thema van dit jaar voor de Ride 2 Eat brengt ons deze keer in Sarajevo.

Als IBA Benelux president en door het wegvallen van Peter ben ik de vervangend Rally Master voor de 2023 editie van de 12Days European Rally.
Lees hier mijn verhaal.

Een kleine wrap-up van de vakantie rit naar Athene en weer terug.

De Italy 500 Miles, gehouden in het weekend, start om 12.00 of 15.00, net hoe je het bekijkt en dan 500 miles via een route op papier door Italië. Ik heb er echt zin en het zou een mooie afsluiter moeten zijn van de vakantie. Het loopt echter anders dan ik had gepland.

Mijn 2e deel van de vakantie, de heenreis van Zwitserland naar Athene in Griekenland en we nemen de route door Italië, met de boot naar het vaste land van Griekenland en dan binnendoor naar Athene. En dat allemaal in 5 dagen.

Mijn vakantie van 2 weken is al begonnen op de vrijdag en dit weekend rij ik de Swiss500. Ik heb afgesproken met Giel in Dietikon, dus maar beginnen met dat stukje.

Voor mijn collega's bij mn werk heb ik een route uitgezet om samen te rijden. En omdat langs de route ook een aantal nieuwe foto-locaties zitten, die ik niet tijdens de rit kan fotograferen, besluit ik om de gehele rit maar even voor te rijden.

Na mijn geslaagde Magic12 is het ook weer tijd om terug te rijden. En daar neem ik even de tijd voor, gewoon route naar huis instellen op de Garmin maar snelwegen vermijden.

In het kader van het Olympisch thema voor de Ride 2 Eat dit jaar was de 2e ontmoeting in Barcelona.

Jaarlijks wordt door de voormalige IBA Germany groep een 12 uurs foto rally georganiseerd, de Magic 12. En dit jaar is Mecklenburg-Vorpommern aan de beurt.

Mijn starthotel voor de Magic12 heb ik gepland in Hitzacker. Een vestingstadje aan de rivier de Elbe.

Dit jaar had ik het het plan om met mijn verjaardag een leuke rit te gaan rijden. Toevallig werd door het oude IBA Duitsland team een Ride 2 Eat georganiseerd in het verre Beiersche gebied. Echter moest ik op zondag ook weer thuis zijn, omdat ik stage moest lopen bij de rijschool. Dus een ritje heen en weer.

Voor de eerste wat grotere trip van het jaar staat altijd het Verenigd Koninkrijk op de planning. Zo ook dit jaar, maar dan nu alleen met Peter, omdat beide Harry's niet konden. We hadden al besloten om naar Schotland te gaan en dan met name de 2 grote eilanden aan de west kant, Skye en Mull

De eerste Ride 2 Eat van 2023 met het thema Olympische Spelen vond plaats in Amsterdam en het was een goed weerzien van vrienden.

MichielsHarley

de Harley rijder