Voor mijn collega's bij mn werk heb ik een route uitgezet om samen te rijden. En omdat langs de route ook een aantal nieuwe foto-locaties zitten, die ik niet tijdens de rit kan fotograferen, besluit ik om de gehele rit maar even voor te rijden.

Na mijn geslaagde Magic12 is het ook weer tijd om terug te rijden. En daar neem ik even de tijd voor, gewoon route naar huis instellen op de Garmin maar snelwegen vermijden.

In het kader van het Olympisch thema voor de Ride 2 Eat dit jaar was de 2e ontmoeting in Barcelona.

Jaarlijks wordt door de voormalige IBA Germany groep een 12 uurs foto rally georganiseerd, de Magic 12. En dit jaar is Mecklenburg-Vorpommern aan de beurt.

Mijn starthotel voor de Magic12 heb ik gepland in Hitzacker. Een vestingstadje aan de rivier de Elbe.

Dit jaar had ik het het plan om met mijn verjaardag een leuke rit te gaan rijden. Toevallig werd door het oude IBA Duitsland team een Ride 2 Eat georganiseerd in het verre Beiersche gebied. Echter moest ik op zondag ook weer thuis zijn, omdat ik stage moest lopen bij de rijschool. Dus een ritje heen en weer.

Voor de eerste wat grotere trip van het jaar staat altijd het Verenigd Koninkrijk op de planning. Zo ook dit jaar, maar dan nu alleen met Peter, omdat beide Harry's niet konden. We hadden al besloten om naar Schotland te gaan en dan met name de 2 grote eilanden aan de west kant, Skye en Mull

De eerste Ride 2 Eat van 2023 met het thema Olympische Spelen vond plaats in Amsterdam en het was een goed weerzien van vrienden.

Het was wederom een prachtig motor jaar met veel hele mooie ritten. Hierbij dus even de wrap-up van het jaar.

Dit is best wel speciaal, voor het vuurwerk van Oud & Nieuw even naar de Brandenburger Tor in Berlijn gaan.
Nou dat heb ik dus gedaan.

Het laatste weekend van oktober staat ook dit jaar weer in het teken van de Belgische 500 miles.

De laatste Ride 2 Eat van 2022 is er een die ik compleet heb georganiseerd. Vanaf nu heb ik dus de organisatie overgenomen van Giel, die het de jaren hiervoor heeft gedaan. Een mooie leermeester.

Ik heb een camper gekocht. En dit weekje wordt een proef week, combinatie motor en camper.

Met de Duitse Ride 2 Eat groep naar Heide, eigenlijk Ostrohe, op bezoek bij een klein privé motormuseum.

Wat een geweldige dagen waren dit naar Slovenië! De Ride 2 Eat heb ik samen met Giel georganiseerd, waarbij het foto moment bij een klein beeldje was in het Kranjska Gora in Vrsic in Slovenië.

Ik ben uitgenodigd door Jekyll & Hyde om hun Nomad uitlaat systeem te laten monteren op mijn Pan America. Dus rij ik op een vroege ochtend naar het verre zuiden.

Na mijn rondje Drenthe ben ik verder opzoek gegaan naar leuke plekken om te fotograferen en dus ook wellicht om op te nemen in mijn komende IBA Benelux foto-rally. En om die reden ben ik maar even een rondje Benelux gaan rijden.

Op zoek naar interessante foto plekken voor de IBA Benelux rally.

Ook in 2022 ben ik aanwezig bij deze mooie 500 Miles rit. En niet alleen wordt de rit prachtig maar ook de dagen erna.

Een broeder laat je niet alleen.

Eind mei had het American Motor Museum in Raalte een swap-beurs. Een dag waarop je onderdelen voor Aamerikaanse motoren kan aanbieden. En het weekend erna ben ik het motormuseum in Ibbenburen gaan bezoeken. Hieronder het gecombineerde verslag.

Het was een mooie zaterdag voor de Ride 2 Eat, maar ik moet natuurlijk ook weer terug naar huis. Vandaag dus de start van de terugweg.

Ride 2 Eat in mei is deze keer gepland bij het hoogste punt van Portugal, de 1993 meter hoge Torre Serre da Estrela in het Vale do Alva gebied.
Maar eerst nog even de rit uit Spanje naar Portugal.

Werken en rijden in Spanje. Een lekkere combinatie.

De 2e Ride 2 Eat in Europa houden we in Portugal. Dit is nog een locatie gepland door Giel en eigenlijk nog van 2020 en uitgesteld vanwege bekende redenen. Nu dus in 2022 gaat deze wel door.

MichielsHarley

de Harley rijder