Een broeder laat je niet alleen.

Eind mei had het American Motor Museum in Raalte een swap-beurs. Een dag waarop je onderdelen voor Aamerikaanse motoren kan aanbieden. En het weekend erna ben ik het motormuseum in Ibbenburen gaan bezoeken. Hieronder het gecombineerde verslag.

Het was een mooie zaterdag voor de Ride 2 Eat, maar ik moet natuurlijk ook weer terug naar huis. Vandaag dus de start van de terugweg.

Ride 2 Eat in mei is deze keer gepland bij het hoogste punt van Portugal, de 1993 meter hoge Torre Serre da Estrela in het Vale do Alva gebied.
Maar eerst nog even de rit uit Spanje naar Portugal.

Werken en rijden in Spanje. Een lekkere combinatie.

De 2e Ride 2 Eat in Europa houden we in Portugal. Dit is nog een locatie gepland door Giel en eigenlijk nog van 2020 en uitgesteld vanwege bekende redenen. Nu dus in 2022 gaat deze wel door.

Ook de Duitse groep van de IBA, voormalig IBA Germany, houdt regelmatig een Ride 2 Eat. In plaats van te kiezen voor een plek ergens in Europa, kiezen zij dus voor een plek ergens in Duitsland. En in 2022 wordt de eerste, na corona en na de overname van IBA Germany door IBA Benelux, gehouden in Kollnburg in het Bayerische Woud.

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse Engeland trip. Na 2 jaar van afwezigheid staat dus deze komende dagen nu echt Wales op de planning.

Deze rit zit al enkele jaren in mijn hoofd. Een uitdaging om alle 20 Harley-Davidson dealers in de Benelux in 1 rit te bezoeken is ook niet een rit die je op de zondag middag even doet. Hieronder mijn verhaal.

Het motorseizoen was voor mij al een beetje begonnen met de eerste Ride 2 Eat in Raalte. En dit weekend wilde ik gewoon weer een lekkere rit maken. Nog even een beetje opwarmen voor wat langere ritten.

De eerste Ride 2 Eat van 2022 en ook direct mijn eerste Ride 2 Eat die ik organiseer. 

De eerste terugroep actie voor mijn Pan America was aangekondigd en 22 februari is mijn Pan dan ook even onderhanden genomen.

Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus even tijd om terug te kijken op 2021. De verschillende hoogte punten van mijn motorjaar laat ik nog even in gedachten passeren en in een foto collage zijn ze nog een keer zichtbaar.

Na exact een jaar heeft de BMW GS een nieuwe eigenaar gekregen.

Na mijn Italië rit parkeer ik de Pan America met 15.555 kilometer in de achtertuin. En wat is de status van de Pan America?

A hell of a day in Paradise.
Het laatste weekend van oktober, de Belgsiche 500 Miles wordt weer verreden.

Mijn dagen in Italië zitten er op, tijd voor de terugreis. Maar de zondag is nog echt een dag om te genieten. Mijn reisverslag:

Vanmiddag om 4 uur is het foto moment gepland met de Ride 2 Eat groep. We hebben afgesproken bij het standbeeld van graaf Giuseppe Barbaroux, maar tot die tijd heb ik dus alle tijd voor een rit.

Ik verleng mijn dagen in Italië na mijn Italiaanse 500. Het is maandag en komende zaterdag heb ik een Ride 2 Eat afspraak in Cuneo, dus blijf ik enkele dagen in Italië hangen. Nu dus mijn blog over deze dagen.

Twee weekenden Italië. Het weekend van 16 en 17 oktober wordt de 500 Miles in Parma, Italië verreden en het weekend erna heb ik op zaterdag de Ride 2 Eat afspraak in Cuneo. Dus maak ik er 12 dagen Italië van.

En dan is het 23 september 2021, 4 maanden nadat ik mijn Pan America de eerste kilometers laat maken, en de teller gaat over de 10.000 kilometer!

Op 1 september stond de Harley-Davidson truck met demo modellen bij West Coast Motors in Alkmaar. In deze line-up stond ook de nieuwe 2022 Sportster S. Dit vroeg dus om een proefrtitje.

In Huizen wordt jaarlijks de Ride4Kika georganiseerd. De deelnemende motorrijders sponsoren het Kika goede doel door te betalen voor deelname.

Het is een mooie nazomer dag als ik op zaterdag mijn geplande rit ga rijden naar Koningsbosch. Onderweg maak ik nog een stop in Gemert, voor een bezoekje aan een bromfietsmuseum.

Dit jaar gaat de grote motorvakantie naar de Pyreneeën. Het idee is om van de westkant naar de oostkant te rijden over en langs de highlights in de Franse en Spaanse bergketen. Mijn route die ik vooraf had gemaakt gaat mij via die highlights leiden, verder niets gepland, dus het zou letterlijk een avontuur gaan worden.

MichielsHarley

de Harley rijder