Harley-Davidson werkt aan de vernieuwing van haar modellen lijn. In het kader van "More Roads to Harley-Davidson" worden er naast de elektrische Livewire die dit jaar is gepresenteerd, ook andere modellen aangekondigd. Zoals een Steetfighter en een Adventure bike, de Pan America.

In dat kader heeft de MoCo recent een patent aangevraagd voor een nieuw type kuip. Voor welk model deze ingezet zal worden is mij nog niet bekend, maar het zou alle kanten op kunnen. Een race versie van de Streetfighter, als het ware de reïncarnatie van de beroemde VR1000. Of wellicht een kuip voor op de Pan America.

In 1994 heeft Harley-Davidson de VR1000 gepresenteerd. Een racemodel met een kuip. Deze nieuwe tekening van de nieuwe kuip lijkt hier wel, maar of Harley deze kant op wil .......

Al is er wel een foto te vinden, uit de "More Road to Harley-Davidson" waarin een kleimodel te zien is.

De studieschets laat ook iets aparts zien. Helaas een wazige foto, maar wellicht is dit de kant die Harley op wil:


Het blijft een gok wat Harley gaat doen op de motormarkt.
Zit de jonge motorrijder te wachten op een Harley met kuip, terwijl papa of mama de Harley Bagger in de garage hebben staan?

Zo wil de nieuwe elektrische Livewire ook nog niet echt aanslaan, wel als 2e Harley naast de dikke cruiser, maar nog geen nieuw publiek.


  

Het zou mij echter ook niets verbazen als deze nieuwe kuip een plek gaat vinden op de nieuw te presenteren Pan America, de Adventure bike van Harley-Davidson. Deze motorfiets krijgt het nieuwe modulaire motorblok, dat voor deze Pan 1050 cc zal meten (waarbij de Streetfighter waarschijnlijk het 975cc of 750cc blok krijgt).


Spannende tijden voor de MoCo uit Milwaukee


 

MichielsHarley

de Harley rijder