Soms kom je hele aparte verhalen tegen op het internet.
Via een blog kwam ik het volgende verhaal tegen:

 

Een Australisch echtpaar is op een Harley Davidson Electra Glide Classic 1340, nieuw gekocht in 1994, de gehele wereld rondgereden. Om precies te zijn is er meer dan 610.000 kilometer gereden, door 193 officiele landen en 414 landen, staten, eilanden, atollen, etc.
In 1996 zijn ze gestart, eerst solo, later heeft Kay zich bij Peter gevoegd en zijn ze samen verder gaan rijden. In 2011 en 2012 hebben ze de laatste (nieuwe) landen bezocht en recent is het stel terug gekeerd naar huis en is de Harley ook onderweg in een krat naar huis.


Wat begon als een leuke rit door Indonesie en Asie, is verder uitgebreid met als doel alle officieel geregistreede landen (http://www.un.org/en/members/growth.shtml) te bezoeken met deze motor. Verder hebben ze deze lijst uitgebreid 414 andere landen (http://www.horizonsunlimited.com/forwood/MTPList.html) waarbij ze geholpen werden door de site www.mosttraveledpeople.com

De Harley heeft nog zijn orginele motor, waarbij de cilinders wel een revisie hebben mogen ondergaan, maar de versnellingsbak is nog steeds ongewijzigd.
Verder geeft Peter aan dat enkele reparaties zijn uitgevoerd aan het frame.

Meer informatie, geschreven als een dagboek, is te vinden op de www.horizonsunlimited.com/forwood/

 

MichielsHarley

de Harley rijder