Onze nieuwe route brengt ons in Vilnius en we genieten beide van deze mooie hoofdstad van Lithouwen.


Het routeplan is aangepast. Ik wilde eigenlijk Wit Rusland in, maar dat gaat niet lukken, dus gaan we vandaag naar Vilnius, de hoofdstad van Lithouwen. In het dorpje waar we hadden overnacht stonden ook nog 2 mooie kerken, een orthodoxe en een rooms katholieke kerk.
We nemen de weg geheel binnendoor, maar op een gegeven moment gaat het asfalt over op een breed grind pad, dus toch maar even omgekeerd en een andere weg gekozen.


De grensovergang van Letland naar Lithouwen gaat soepel, we zitten immers weer in de EU. Wat direct opvalt is dat alle tuintjes in Lithouwen netjes zijn, meeste zijn gemaaid, veel bloempotten en aandacht aan gegeven.


Onderweg hebben we nog een stuk van zeker 60 kilometer slecht asfalt, veel gaten, hobbels en riggels. In Letland had ik niet getankt, omdat ik wist dat de benzine iets goedkoper zou zijn in Lithouwen (1 euro 15 voor de liter, natuurlijk meer dan het dubbele wat ik in Rusland betaalde).

De Harley dealer van Vilnius wordt natuurlijk ook nog even bezocht.


En ook Vilnius kan op het lijstje van mooie steden in de Oost.


 

In Vilnius hebben we een leuk hotel gevonden, net buiten het centrum van de oude stad. De Harley kon ik weer voor de deur parkeren. Nadat we alle spullen in de kamer hadden gebracht zijn we de stad weer in gegaan. Met een klein stukje lopen vinden we 2 elektrische stepjes en op die manier crossen we de stad weer door. Vilnius is een mooie stad met wederom mooie gebouwen en kerken.
Als avondeten kiezen we voor een plek waar ze authentiek Lithouwense maaltijden serveren. Beide nemen we stoofvlees en laten het heerlijk smaken. Iloe heeft het eten en de drankjes betaald.
We steppen terug naar het hotel en op het moment dat we naar binnen stappen, begint het te regenen, mooi gepland dus.

 

Vandaag hebben we 7 uur gereden en 417 kilometer afgelegd.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder