De hoofdstad van Estland, Tallinn. Een stad met veel gezichten en oh zo mooi historisch centrum.


We konden lekker uitslapen en dat hebben we dan ook gedaan. Tallinn is de hoofdstad van Estland en ligt aan de Finse Golf. Het is een oude stad en dat zie je, zeker in het centrum, overal. De weggentjes bestaan uit ronde keien, de huizen zijn mooi vormgegeven en de meeste van rond 1800-1900. Een prachtig groot plein en overal leuke gezellige terrassen. De Zweedse invloeden zijn op veel plekken merkbaar. Huizen zijn in het centrum geschilderd en leuke pastelkleuren. Net buiten het centrum zijn de huizen veelal van hout en zijn rood geverfd.

 


Tallinn is zeker een citytrip waard. Het oude centrum, de architectuur, prachtige pleinen en leuke straten.


 

Voor deze dag helpt het weer ook mee, want de zon schijnt lekker en we moeten ons dan ook goed insmeren met anti-zonnebrand.
We kiezen elektrische stepjes voor ons transport van vandaag. Via een app kunnen we de step unlocken en kunnen we door de stad crossen, afrekenen gaat dan per minuut.


Veel toeristen in de stad, uit Estland zelf, of uit Lithouwen of Letland en natuurlijk groepen Aziaten. Verder valt op dat, gelijk aan Gdansk en Riga, geen moslims in burka's rond lopen en eigenlijk ook geen moslima's met hoofddoeken. Verder is de stad schoon en netjes.
We 'steppen' naar de havenkant en verkennen ook dat stuk van Tallinn. Wat een prachtige relaxte stad.
Rond 10 uur 's avonds zijn we weer terug in ons hotelletje.

 

Geen motor vandaag, maar lekker gelopen en stepjes gebruikt.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder