De geruchten machine draait hard. Vanwege corona wordt door Harley-Davidson de presentatie van nieuwe modellen niet tijdens de motorbeurs in Milaan gehouden en moeten we het nu doen met geruchten en wachten tot januari of februari.

De Pan America, de allroad motor van Harley-Davidson, is wel al bevestigd, en inschrijvingen voor kooporders is al mogelijk, in Europa dan wel. Dat de Softail lijn en Touring lijn weer opgefrist wordt zal ook geen verrassing worden. Maar dat de Sportster uit het gamma ging verdwijnen was voor velen wel een nieuwtje. De reden is natuurlijk de strengere Euro5 norm in de landen waar de Sportster aangeboden wordt. Het oude blok is in de Softail en Touring lijn al vervangen door het Milwaukee Eight blok. Dit zou waarschijnlijk niet gaan passen in de kleinere Sportster lijn. Vandaar dus het stoppen van die modellijn. Ook de Street 750 en 500 motorfietsen, die toch al niet lekker liep in Europa, zal niet verder gemaakt gaan worden, met als gevolg dat Harley-Davidson ook uit India vertrekt.

Maar er is wel behoefte aan een model onder de dikkere Softails, met een prijs van 10 to 13.000 euro. Dus een Sportster in een ander jasje met een andere krachtbron. Hiervoor was de Bronx en de Custom bedacht, maar werden door de reorganisatie van de MoCo op een zijspoor gezet. Het lijkt er nu op dat de Custom of Bare Knuckle wel degelijk in 2021 geleverd gaat worden, de naam is nog niet helemaal bekend. De prijs ook niet, maar als het een 1250 cc blok krijgt, wat de verwachting is, dan kom je al snel op 14.000+. De Custom zou in een 1200 jasje kunnen komen en dan een jaar later de Bare Knucle met 995 en dan een prijs van 11.000? 
De Custom of Bare Knuckle is gebouwd rondom het nieuwe Revolution Max motorblok, dezelfde die in de Pan America zit. De lijn is stoer en pas zeker binnen het gamma van Harley-Davidson.

De geruchten machine draait dus hard. En uit deze machine komt dus het bericht dat de Bronx weldegelijk ten tonele verschijnt. Of dit al in januari/februari is, is nog even afwachten.

MichielsHarley

de Harley rijder