Ride-out met het Amsterdam Chapter, enkele van het Rotterdam Chapter en he Hogsback Chapter

Met een vroege lunch bij het eethuis Bij Marjan, in Westpoort in Amsterdam, begint deze geweldige dag georganiseerd door het Amsterdam Chapter. Een kleine groep Rotterdammers van het Rotterdam Chapter was ook komen opdagen en natuurlijk de groep van 50 man van het Engelse Hogsback Chapter. Zij waren uit Surrey gekomen voor een rondje Nederland en dat hebben ze geweten!

De gastvrijdheid die zij hebben genoten bij het Amsterdam Chapter, niet alleen de lunch, maar ook de rit en dan aansluitend de BBQ bij het clubhuis, ja dat is Hollandse gastvrijheid.

 

Dus na de lunch was er de Ride-Out. Met over de 100 motoren reden we van Westpoort via de A5 en de A10 en A7 de Zaanstreek in. Heel kort even zwaaien naar de andere toeristen bij de Zaanseschans om vervolgens door te rijden het Waterland in. Het eerste deel van de route was niet echt succesvol, als op de aansluiting op de A10 van de A5 werd de groep al gesplitst omdat een van de Road Captains totaal verkeerd reed. Hierna ging het op de A7 ook niet echt lekker om vervolgens in Zaandam ook echt alle stoplichten te nemen en via kleine straatjes weer Zaandam uit te rijden.

Hierna slingeren we over leuke wegen via Uitgeest, Castricum, Egmond en Bergen naar Alkmaar, om een tussenstop te maken bij West Coast Motors. Hier kwam de groep weer bij elkaar en werd het echt druk op het pleintje.

Veel leuke gesprekken, zeker met de Engelsen en ook even tijd om de spanner van de primaire ketting even goed te laten zetten door een van de monteurs van West Coast. Top service!

Hierna volgende de groep weer zijn route om via een van de tunnels het IJ onderdoor te gaan en Amsterdam weer in. Hierna even een korte stop bij het Art Hotel war de Engelsen zitten en dan door naar het 13FF13 Club huis.

Daar werd een goeie BBQ neergezet, dus met een drankje in de hand lekker genieten van de gezelligheid en zeker mede dankzij het prachtige weer.

 

 De route van deze dag zag er als volgt uit:

 

MichielsHarley

de Harley rijder