Vrijdag de heenreis naar mijn beginpunt voor de 4-Corners of Germany rit. Al vroeg op pad, want ik wilde ook langs de Harley-Davidson dealers rijden die op mijn pad kwamen.

Voor dag en dauw stap ik op mijn Harley-Davidson Ultra Classic. De motor motor had ik de vorige dag al ingepakt, dus de laatste spullen werden in de koffers gestopt, dus ik kon snel op pad. Nog even een foto met een opkomende zon en mist op de achtergrond.
De eerste stop, het fotomomentje, maakte ik in Drachten bij Harley Point. Natuurlijk nog gesloten om kwart voor 8. Mijn volgende stap was in Apen, of eigenlijk Augustfehn, een voorstadje van Apen. Ook deze HD dealer was nog gesloten, inmiddels was het kwart over 9. De koffie doe ik dan maar bij een tankstation onderweg. In Oldenburg, doe ik een foto momentje bij Börjes Bikers Outfit. Een beetje weggestopt tussen autodealers en ook deze was nog gesloten om tien voor tien.


Een rit 11 uur en 766 kilometer


De dealer in Bremen had ik deze rit even overgeslagen, wat min of meer mijn eigen fout was, wat ik zag de afslag te laat. In Hamburg zitten 2 HD dealers, en de eerste die ik tegenkwam was die aan de zuid kant, HD Hanburg Sued. Deze winkel was wel open, maar nodigde niet echt uit om even naar binnen te gaan. Dus foto genomen en weer op de motor gestapt richting het noorden.

Harley-Davidson Hamburg Nord verraste me zeer positief. Een prachtig gebouw, uitnodigde deur open. Dus om 12 uur stapte ik de dealer binnen en vond naast nieuwe Harley motoren ook een klein museum binnen. Zeer mooi, groot en ruim opgezet met diverse hoeken en delen. Dit was een geslaagde bezoekje.

Mijn volgende stop was Kiel. Nou dat viel dus enorm tegen, zeker omdat ik net bij Nord vandaan kwam. Ten eerste mocht ik eigenlijk mijn motor niet voor de zaak zetten, dus toch maar even gedaan (alles voor de foto). En hierna snel weer doorgegaan.

Ik stuurde mijn Harley na Kiel richting Flensburg, richting het noorden van Duitsland, richting Denemarken. Onderweg nog een prachtige Lamborghini Avantador op de foto gezet.

De laatste kilometers voor deze dag rij ik binnendoor richting Neukirchen en Klanxbul waar ik een hotelletje had besproken. Toch even doorgereden naar het meest noordelijke puntje van Duitsland, even verkennen voor de volgende dag.

In het hotel zijn de corona voorzorgsmaatregelen nog van kracht, maar het eten is lekker en het bed goed en de kamer genoeg om een goeie nachtrust te maken voor de volgende dag.

 

Lees HIER het verhaal van de eigenlijke 4 Corners Germany rit.

 

MichielsHarley

de Harley rijder