De jaarlijkse Harley dag in Arnhem is er weer. Het zou mijn eerste echte Harley dag worden waarbij ik met mijn Harley naar toe ga. Zondag 24 mei, het is wederom prachtig weer. De grote ride in is om 12 uur, dan begint het feest ook, en ik hou rekening met een rit van zeker 2 uur, dus opstaan aankleden en motor pakken.

We gaan het eerste stuk over de snelweg, niet al te hard, gewoon met 100 richting Utrecht.

Voorbij Utrecht nemen we de afslag Driebergen. We gaan nu binnendoor toeren. Bij Driebergen kiezen we de route via Doorn, Leersum, Rhenen naar Wageningen. Zo rijdend door de bossen ruik je alle bloemen. Super.
Bij Wageningen gaan we verder binnen door via Renkum, Doorwerth en Oosterbeek naar het centrum van Arnhem. Daar volgen we de borden van de Harley Dag.
We rijden met de groep mee Mainstreet in.

Tribunes aan beide kanten, allemaal publiek, mensen met kinderen en fotocamera’s, we ronken met giga grijnzen rustig door! Naast de kerk vinden we een parkeerplek, naast een stel dat uit Drenthe komt en twee jongens die beide op prachtig verbouwde softails rijden.


Inmiddels is het bijna half 1, de zon staat hoog in een geheel blauwe hemel, wat een weertje. We gaan via de bikerstreet naar de markt. Wat een prachtige motoren staan er, niet alleen in de straten, het hele plijn staat ook vol. Een band speelt lekkere rauwe muziek en Ratelband verkoopt zijn veel te zoute pattat. Wij hebben daar ook maar even een lunch gescoord.


Er zijn veel kraampjes, het maakt bij elkaar een geweldige sfeer met veel bikers, maar ook veel publiek.
Om 2 uur zijn we het een klein beetje zat, niet echt natuurlijk want we kunnen er nog uren doorheen lopen, maar we willen ook wel weer terug rijden. We komen gelijk aan bij de motoren met onze 4 buren. Nog even een praatje met de 2 jongens op de softails en met het stel op de Road King.
En dan nog even een foto van de ‘politie’. Het is tijd om te gaan. Inmiddels half 3. We starten onze Harleys en rijden via Mainstreet de stad uit. (De Heritage loopt weer niet echt lekker.)
En dan rijden we via Schaarsbergen, door de Hoge Veluwe naar Hoederlo. Bij Hoederlo nemen we een kopje koffie.
En volgt onze weg naar Otterlo, Ede en Veenendaal om daar een stukje A12 te nemen. Bij Zeist (Driebergen) gaan we er af, ook vanwege een file die voor ons begint, om daarna weer binnendoor richting De Bilt te gaan, langs Paleis Soestdijk naar Baarn. Daar gaan we weer de snelweg A1 op. Bij Muiden natuurlijk nog even een stukje file, want de brug stond even open. Dan volgen we de A1, de ringweg A10 op om bij Sloten er af te gaan. We gaan even paela eten.
Inmiddels is het half 8, we gaan op weg naar huis. Het eerste stukje maar even via de snelweg, bij Beverwijk toch maar de snelweg weer af. We zijn nu wel wat moe aan het worden. Maar het laatste stuk is toch lekker.
Moe maar zeker voldaan zijn we om 9 uur thuis. Het was een prachtige rit van bijna 330 kilometer in totaal. Om het samen te vatten: GAAF. En op naar de volgende Harley Dag.

MichielsHarley

de Harley rijder