We zijn vandaag de gehele dag in Sint Petersburg en laten ons de stad over ons heen komen en genieten met volle teugen.


We lopen de zaal in waar het ontbijt zou zijn. Er staan 3 grote tafels met wat stoelen er omheen. In een uitgifte luik worden borden met 2 broodjes gegeven, twee ondefinieerbare ballen, een yoghurt en kan je thee pakken. Het Russische ontbijt is weer een mooie ervaring. De ballen zijn iets van meelballen, niet echt smaakvol, ook niet met suiker, dus wij beide laten het netjes staan.


We stappen op de motor en rijden naar het centrum. Op de hoek bij de Hermitage parkeer ik de Harley, leg het slot erom heen, doen onze helmen in de koffer en lopen het plein over. Thuis niet goed nagekeken, maar de Hermitage is op maandag gesloten, dus we kunnen alleen het gebouw, wat in opdracht van Tsarina Catharina I gebouwd is, aan de buitenkant bewonderen. Op het plein staat de apostel Petrus, de naamgever van de stad.


Wat een indrukwekkende en prachtige stad is Sint Petersburg.Wandelend hebben we een groot gedeelte van het oude centrum bewonderd. Een lange trap de Izaak kathedraal op gaf ons een prachtig uitzicht over de stad. Op de Neva, de rivier die door Sint Petersburg loopt, lagen diverse marinefregatten, groot en klein, als ook nog enkele onderzeeboten. De dag ervoor was de grote parade van de marinedagen. Als gevolg hiervan liepen er nog zeer veel hoge marine mensen door de stad en werden we regelmatig gewaarschuwd door politie sirenes dat er weer enkele Mercedes limousines langskwamen met hoog kader marinemensen in galakleding. Zij verzamelden bij het marine museum en bij de admiraliteit.


Verder zagen we in deze grote Russische stad de mooiste auto's zien langsrijden. Niet alleen de luxe Mercedes S klasse auto's van de marine, maar ook een Maybach, Mercedes Maybach (een luxe S dus), een Rolls Royce Cabrio, en een hoop grote BMW's en Audi's. Dus de Duitse auto industrie heeft hier een grote klandizie.
In de stad zelf hebben we bijna geen motorrijders gezien, geen huur elektrische stepjes (wel enkele in prive eigendom) en een enkele fietser.
De Russen zelf zijn in Sint Petersburg een zeer divers volkje, alles door elkaar en prachtig om te zien. Natuurlijk ook veel toeristen, waaronder veel Aziaten.


Sint Petersburg heeft honderden kerken en nog veel meer prachtige gebouwen uit de Tsarentijd.
We kunnen niet alles bekijken, maar nemen de tijd om het centrum goed te ontdekken.De gebouwen zijn gewoonweg prachtig en de kerken nog mooier. Een hoogte punt was ons bezoekje aan de Peter and Paul's Cathedral. Een zeer mooi complex met een mooie kerk. In deze kerk liggen naast Peter de Grote ook de gehele Romanov familie opgebaard. Recent is de laatste Tsaren familie hier ook bijgezet. Indrukwekkend.
Aan de overkant van de kathedraal, langs een van de zijrivieren van de Neva, hebben we in een chick restaurant gegeten.


Het was deze dag een behoorlijk stuk koeler, tussen de 14 en 15 graden overdag met 's middags zelfs enkele spettertjes (wat niet echt een naam mocht hebben).
Hebben 's avonds de motor weer gepakt en zijn door het knotsgekke verkeer eerst nog even naar de Arsanal de Harley-Davidson dealer gereden en vervolgens weer door de stad terug naar ons hotel.
Wat een super leuke dag was dit.

 

Met de Harley de stad in. Meeste stuk gewandeld. En 's middags nog een stuk met de motor. Totaal 50 kilometer gereden.

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder