Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

De vrijdag was al heel mooi met 17 graden en de weersvoorspelling voor de zaterdag is ook heel gunstig om met de Harley naar Rosmalen af te reizen. Dus ipv met de auto ga ik lekker met de Road King naar de Big Twin motorshow en beurs in Rosmalen.
Onderweg, na het tanken en een espresso bij het tankstation in Breukelen, spreek ik 2 andere Harley rijders. Zij komen uit Hoorn en zijn ook op weg naar Rosmalen, dus de afspraak was snel gemaakt om samen op te rijden.

De weg heen is mooi en er is veel te zien, waaronder een ooievaar (bij Amstelveen op een lichtmast naast de snelweg), een witte reiger of was het nou een lepelaar (in het weiland bij Maarsen) en diverse roofvogels die statig hun plek hadden ingenomen op een paal langs het weiland.
Onderweg scheen een bleek zonnetje, waardoor de temperatuur tussen de 16 en 18 graden lag. Zeer aangenaam dus.


Aangekomen bij het (voormalig) Autotron worden de Harley''s voor de deur geparkeerd, de spullen worden in de tassen gedaan en met zijn drieën gaan we expohal binnen.
Binnen is het al behoorlijk druk, een mooie lineup van eigenbouw fietsen, van prachtige choppers en baggers via ratbikes tot een zeer aparte trike.De hal was goed verdeeld en boven waren ook nog diverse standjes met motor onderdelen, nieuw en gebruikt.In verschillende hoeken waren ook de bekendere en minder bekende chopper bouwers als L&L Choppers en Bozzies te vinden.Op de beurs kon ik genoeg ideeën opdoen voor onderdelen op mijn eigen projectje, zoals een nieuw of anders luchtfilter:Ook waren er genoeg voorbeelden voor een mooie paintjob voor op mijn fietsje:

Tekeningen op de tank (en spatbord)


Of kleuren anders dan standaard zwart
0

Ook een voorbeeld van een donkere kleur (in dit geval donker paars) en een licht bruin zadel (bijna zoals die van mij)


Maar ik vond dit wel een hele mooie combinatie (vorm, lengte, blok met luchtfilter, uitlaten en de kleur op de tank en spatborden)


Ideeën opdoen voor een "volgende" chopper waren er ook te vinden.


In de andere hal was een snoeiharde heavy metal cover band aan het spelen. Ook goed om het toneelspel van de 2 MC''s van een afstandje te bekijken.Het was een leuke dag in Rosmalen.
De terug weg heb ik met een van de mannen gedaan, omdat de andere maat naar Spijkenisse moest. Bij Amsterdam werd het wat koeler, de zon was bijna weg en de temperatuur zakt naar net iets boven de 10 graden. In het donker zet ik mijn Road King weer in de garage.

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack