Met Brigitte had ik al een tijd geleden afgesproken dat ze nog een keer met een Chapter rit mee mocht rijden, Iloe was namelijk ook al een keer meegeren. Afgelopen vrijdag was ik ook al met Brigitte wezen rijden, gewoon eerst even naar Enkhuizen en daarna door naar Ede en Bennekom en dan over de snelweg weer terug naar huis.
Maar vandaag gaan we met het chapter mee naar Friesland.

 


Zoals gewoonlijk met zo''n zondag rit, verzamelden we bij de Omval in Alkmaar. Aldaar was het ook kennismaken met 2 nieuwe enthousiaste chapter leden! Omdat de route op de site vermeld stond heb ik deze geladen in mijn Zumo en dacht dat ik daarmee ook lekker de route kon volgen, maar direct maakten we al een ander stuk in de route. Geen probleem hoor want het was alsnog super zo.
Binnen door naar Den Oever en daar de afsluitduik op.
Aan de andere kant werd de groep aardig bruut onderbroken door een opengaande brug en sluis, het voorste gedeelte van de groep moest dus even wachten op het achterste gedeelte. En toen konden we doorrijden naar onze eerste stop, voor een koffie en een stukje appelgebak met veel slagroom.Hierna vervolgen we onze weg via de mooie Friese binnenwegen, langs het water met veel watersport. Waardoor we ook nogal eens voor een open brug moesten wachten.
''s Morgens had Theo nog gebeld met het restaurant waar we de lunch zouden gaan nuttigen, dit om te bevestigen met hoeveel mensen we komen. Maar de mevrouw die Theo aan de telefoon had zei "hoeveel mensen? en lunchen? ik weet van niets!", nou dat was dus de uitdaging voor het restaurantje. En toen we met de groep aankwamen hadden ze al netjes het drinken, koffie thee en melk, klaar staan, waren ze net bezig de broodjes met los beleg op een centrale tafel te zetten en werden de kroketten in het vet gedaan. Super geregeld dus!

Na de gezellige lunch werd het weer tijd om onze Friese trip af te maken. Ook nu weer via mooie plattelandswegen, slingerend door de weilanden en genieten van de omgeving.

En dan afsluitend nog een foto van onze voorzitter die vandaag de gelederen mocht afsluiten als achterrijder. Hij had het echter na 200 km wel een beetje moeilijk, voornamelijk om zijn benen lekker te zetten. Ik zag zelfs dat hij zijn voet op de step voor de duo passagier zette ....Brigitte vond het een heel erg leuk om zo mee te rijden met de groep, achter op de Harley en rondkijken en genieten van de omgeving.


Afstand gerden: ongeveer 250 kilometer
Temperatuur: ongeveer 21 graden
En zoals we van de optimisten mochten aannemen: GEEN regen

MichielsHarley

de Harley rijder