Via binnendoor wegen en het kasteel van Haapsalu gaan we naar de hoofdstad van Estland, Riga.


Ik heb de planning een beetje omgegooid, in plaats van de geplande overnachting in Haapsalu gaan we nu doorrijden naar Tallinn en daar heb ik een nieuw hotel geboekt voor 2 nachten. We gaan daar dus morgen de gehele dag verblijven.


Ondanks de warmte 's nachts hebben we beide goed geslapen en na het ontbijt stappen we weer op de motor. 2 minuten vanaf het hotel rijden we de grens Letland Estland over, een fotomomentje dus. We houden de kust aan onze linkerhand en rijden naar Haapsalu. Het kasteel in Haapsalu was mega groot maar viel verder een beetje tegen. Ik ben blij dat ik mijn planning had aangepast. We doen nog wel een lunch in het stadje, waar we veel aparte mensen hebben gezien, alsook een grote groep Aziaten die met de bus een 'tochtje' aan het maken was.


De Zweedse invloeden in Estland zijn groot. Kleur van de houten huizen en ook het kasteel in Haapsalu.Onderweg had ik het motormuseum van Tallinn in de route opgenomen. Helaas was deze dicht, dus doorgereden over de wederom super mooi slingerende wegen. Een stukje genieten over de kronkelwegen, dit omdat veel andere wegen gewoon lang en recht zijn.
Het is echt warm. De arko staat wijd open, Alle Ritsen Kunnen Open.
In Tallinn rij ik door naar een speciale herdenkingsplek. Langs de weg was het monument voor Joey Dunlop geplaatst. Hier was de legendarische TT held in 2000 overleden tijdens een lokale wegrace.


Ook de Harley-Davidson dealer van Tallinn kreeg natuurlijk een bezoekje van ons. Zeer vriendelijke mensen in een naar mijn beleving iets te kleine winkel.
Ons hotelletje stond midden in het centrum van Tallinn en ik kon mijn motor echt voor de deur parkeren. We werden verder geholpen door een lieftallige dame die heel vriendelijk ons een beetje wegwijs gemaakt heeft.


Tallinn is een prachtige stad met een machtig mooi oud centrum.


In het historische centrum, bijna voor de deur van ons hotel, hebben we op het terras ons avondeten met een biertje genuttigd. Een mooie afsluiting van weer een leuke dag.

 

Vandaag was de rit 350 kilometer met een temperatuur van boven de 25 graden. 

 

Het foto overzicht van deze dag

MichielsHarley

de Harley rijder