Of nog niet? Maar er stond voor nu in elk geval voor 2 dagen een Livewire bij Harley-Davidson Amsterdam.

Ik was even bij de dealer in Amsterdam. Reden? De Livewire editie 2019 stond in de zaak.
Maar deze motor mocht nog niet de weg op. Een beetje teleurstellend wel. En dat alleen omdat de software nog niet aangepast was om het huis 220v-net geschikt is voor de Livewire.

Maar oke, nu dus even de Livewire editie 2019. Ik had 3 jaar geleden de eerste modellen van de Livewire al mogen bekijken en ook zelfs op het circuit in Lelystad mogen rijden! Een zeer bijzondere ervaring indertijd, want elektrisch rijden is best wel speciaal, niet schakelen, direct power.
En nu staat de Livewire dus bij de dealer, nog even de laatste hobbels nemen en dan kunnen ze ook uitgeleverd worden. Volgens dealer Amsterdam zouden er al 17 (!) verkocht zijn.

Het uiterlijk

De Livewire ziet er stoer uit. Iets strakker gelijnd dan het prototype. Een gladder digitaal schermpje. Een mooie deksel waar het stekkercontact onder netjes weggewerkt zijn. De grote accu is goed zichtbaar en ook de elektromotor 'hangt' netjes onder de accu en is mooi gelijnd.

Helaas is de actieradius nog niet hoog, opgegeven is ongeveer 140 kilometer. Vergelijkbaar dus met de kleinere Sportster motoren met hun peanut-tankjes.

Er zijn bij de introductie 3 kleuren beschikbaar, zwart (vivid black) zoals hier op de foto's, oranje (orange fuse) en geel (yellow fuse).

 

MichielsHarley

de Harley rijder