Het is een mooie nazomer dag als ik op zaterdag mijn geplande rit ga rijden naar Koningsbosch. Onderweg maak ik nog een stop in Gemert, voor een bezoekje aan een bromfietsmuseum.

De zon komt prachtig op als ik heel vroeg mijn motor start. Het eerste stuk is snelweg, maar na Utrecht pak ik de binnendoor wegen. De navigatie leidt me naar Gemert. Op een industrieterrein zit een museum geheel in het teken van bromfietsen en crossmotoren. Het verhaal van het MUSEUM kan je HIER vinden.

Na het bezoekje in het museum en de koffie op het terrasje rij ik door naar Koningsbosch. In het zonnetje een lekker stukje van een anderhalf uur rijden. Bij Roermond kost het mij wat moeite om het water over te komen. De weg was daar afgesloten vanwege een wielerwedstrijdje.
Dus even via de snelweg naar Echt en dan het laatste stukje naar het camping terrein in Koningsbosch. Het DiscoverOverland event was al gestart en ik had net het wisselen van een band van een motor gemist.
Een heel divers gezelschap, meerdere motorrijders, één 4x4 Unimog vrachtwagen en achter op het kampeerterrein verschillende standjes met motortassen en ook een neckbrace.
Na de uitgebreide lunch ga ik de eerste presentatie in het zaaltje volgen. Deze gaat over social media en reizen. Een leuke en leerzame sessie.
Hierna is het weer buiten kennismaken met andere motorrijders, praatje maken met de Unimog rijder die 's avonds een presentatie gaat geven.

Ik had mijn Pan America een beetje uit het zicht geparkeerd en geef bij veel kijkers een uitleg. Om die reden plaats ik de Pan America voor het terras waar de meeste mensen zitten. De Harley krijgt genoeg bekijks en bij velen hoor ik dan ook eigenlijk hetzelfde "in het echt is die inderdaad mooier", "even wennen de voorkant, maar gaaf".

's Middags is er nog een leuke presentatie over wild kamperen. En op het kampeerterrein zie ik verschillende opties voor bagage op de motor, van onder andere Mosko. 

De fibe tijdens het evenement is heerlijk, allemaal reizigers of motorrijders die graag een verre reis willen maken.
Ik blijf net even wat langer hangen dan ik had gepland, maar helemaal niet erg. De rit terug is met 2,5 uur goed te doen, maar ben wel pas om half 11 thuis. Het was een mooie motor dag vandaag.

 

 

MichielsHarley

de Harley rijder