Dag 4 - Prachtige passen, klassieke auto's en een dag te vroeg

Vanuit ons Italiaans hotelletje rijden we weer de bergen in, en beginnen direct met een prachtige pas, de passo Monte Croce di Comelico of in het Duits de Kreutzbergpass met een hoogte van 1636 meter.

 
passo Monte Croce di Comelico
 
Kreutzbergpas op 1636 m

Ook de dalende weg is prachtig we samen genieten we oppertebest.

Om 11 uur stoppen we voor een koffie met een klein croissantje. Daarbij is het vermelden van het herentoilet aardig, waar de dames op een nette pot mogen zitten, moeten de jongens en mannen het doen met een gat in de grond.

 
Klein pleintje als tussenstop

Door het Noord Italiaanse, of zoals de mensen het hier liever zeggen Zuid Tirol, rijden we naar de volgende pas. Onderweg hebben we wat spetters en soms even wat meer, maar de pret wordt niet minder, zeker niet op het moment dat we de Plöckenpass op rijden. Deze pas heeft een midden stak wat gekenmerkt is doordat de bochten in tunnels lopen. Dit geeft een spectaculair stukje rijden in de bergen. Oppassen is het zeker, want wederom op deze pas is het een stukje aan het miezeren, waardoor de stukken tussen de tunnels en het eerste stukje in de tunnel nat zijn.

Boven op de Plöckenpass rijden we op 1360 meter hoog Oostenrijk in.

 
Plockenpass op 1360 m

De volgende pas die we op rijden is de Hinteregger pas, helaas wel in de regen. De afdaling doe ik wat minder stoer, omdat en de weg toch wel slecht is en het weer wat minder ...

We rijden het laatste stukje nog over een bergkammetje om naar de camping te komen, maar mijn Garmin had even een hikje denk ik want we stonde aan de verkeerde kant van de berg, dus weer afdalen en door rijden naar de ingang van de gezellige camping. Maar hier kwamen we er achter dat ik niet goed had gekeken bij het boeken, want we stonden er een dag te vroeg! Dus even uitwijken naar een hotelletje in het dichtsbijzijnde hotel.

Op ons loopje door het dorp naar een restaurant of eetgelegenheid, kwamen we een rally tegen van bijna 200 klassieke auto's, zoals Porsches, Jaguars, MGs, Alfa Romeos, maar ook een Aston Martin en een oude Mercedes 300 SL gullwing. We hebben daar even in een bocht onwijs staat genieten van al dat moois.

 

 
Historische Porsche
 
Historische auto's

Totaal gereden vandaag : 345 kilometer, ruim 8 uur gereden met 3,5 uur pauze en een maximale hoogte 1647 meter

MichielsHarley

de Harley rijder