Ook al is het verjaardagsfeestje van Harley Davidson pas volgend jaar, het is wel handig om nu al te gaan plannen als ik naar Rome wil, of nog mooier naar Milwaukee.
Naast het eigenlijke feestje in Rome is het natuurlijk nu al leuk om de reis naar Rome te gaan plannen en wel rijdend met de Harley door Europa.

 


Zoals het gezegde schrijft: er gaan meerdere wegen naar Rome. Dus plannen.

Mijn voorkeur is op de heenreis de Franse Alpen route te nemen, bijvoorbeeld de Route de Napoleon en daarna een stuk langs de Cote om zo door te rijden naar Rome.
De kortste weg is 1700 km, ongeveer 16 en een half uur continue rijden en die gaat door Duitsland en Zwitserland.
Mijn keuze voor de weg door Frankrijk en de Alpen zal ongeveer 2300 km zijn en zal ik zeker niet in één keer gaan rijden, zoals een Iron Butt rit!

De terugweg heb ik in gedachten om over de Stelvio pass te rijden, dit is een route van ongeveer 1900 km, waarbij ik meerdere passen ga rijden. De route is dus nog niet definitief. Maar belangrijker is wel dat ik tijdens het verjaardagsfeest een overnachting heb in Rome, dus het eerste contact is gelegd met een Bed and Breakfast adres waar ik al een keer eerder ben geweest en ik heb ook al contact gelegd met het Rome Chapter.

Alternatief en wellicht ook zo leuk is een tentje meenemen en op de camping een plek vinden.

En wellicht is er nog iemand die zegt, dat vind ik ook leuk waardoor ik niet alleen hoef te rijden .....

MichielsHarley

de Harley rijder