Het was een mooie zaterdag voor de Ride 2 Eat, maar ik moet natuurlijk ook weer terug naar huis. Vandaag dus de start van de terugweg.

Het is nog vroeg als ik de mijn Pan America uit de garage van het hotel rol. De zon komt net kijken. Om 7 uur rij ik Manteigas uit nadat ik eerst een paar rondjes in het dorp heb gereden opzoek naar een tankstation dat op deze zondag open is. Helaas. Dus met nog een paar litertjes in de tank rij ik de bergen in. Wauw! Hier wordt ik nog even getrakteerd op een prachtige weg met spectaculaire uitzichten.

   

Ik slinger door het ruige landschap. Stenen zo groot als een huis, rond geslepen door volgens mij de gletsjers die hier duizenden jaren doorheen schoven. Echt fenominaal om te zien.

Nog even een foto van de Pan America bij een verlaten huis. Er is veel leegstand hier. Wat er uit ziet dat het vroeger goed toefen was, met veel horeca en leuke dorpen, is het nu lege restaurants, vervallen hotels, en dorpen met veel leegstand.

 

Van het hotel heb ik een lunch pakket meegekregen, eigenlijk ter vervanging van het ontbijt wat ik dus overgeslagen heb. Onderweg stop ik ook voor de koffie. Mijn route loopt via Porto op de grens met Spanje. Hierna via de snelweg naar Vigo en dwars door het noorden, helaas niet de Picos, dat doe ik wel een volgende keer. Ik pak een overnachting in San Sebastian. Een giga hotel, wat volgens mij een oud ziekenhuis of herstel oord is geweest. Maar voor 45 euro voor een nacht ga ik niet klagen.
Maandag stap ik weer heel vroeg op mijn Pan America. In het donker rij ik de grens met Frankrijk over. Hierna de tolweg op, via Bordeaux en met dichtgeknepen billen rij ik Parijs door, Brussel en Antwerpen is echt spannend. Want mijn ketting die op de heenweg een hik-up gaf, is weer erg slap. Voorzichtig rijdend, met de combinatie achterrem, koppeling en gas, hou ik de ketting op spanning en kom ik 'savonds laat thuis. 

Het was een prachtige week, met veel mooie wegen in het noorden van Spanje, een leuke Ride2Eat in Manteigas in Portugal, prachtig rijden, 5300 kilometer en nu is het tijd voor een welverdiende slaap.

 

MichielsHarley

de Harley rijder