Het weekend begon al lekker met de jaarlijkse Midzomernachtrit van het HOG chapter.

 

De Midzomernachtrit had een ander startpunt dan gebruikelijk voor het HOG chapter en dat pakt mooi uit, want dan kan je juist wat meer de leukere wegen verkennen in een kortere tijd. De start was dus in Kolhorn, tussen Schagen en Middenmeer, dus hoog in het noorden van Noord-Holland. De opkomst was groot, het weer was super mooi met een strak blauwe lucht en mooie zon. Die zon was voor sommige even lastig, want op enkele wegen reed je recht tegen de zon in.

 

Maar Maartje had een leuke rit uitgezet die ons al slingerend naar Bergen aan Zee bracht. Bij strandtent Zuid hebben we nog een afsluitend drankje (op eigen rekening) gedronken. Een leuke rit, met leuke mensen en leuke gesprekken.

     

BBQ rit oftewel de huisjeskijkenrit

Zaterdag was de geplande BBQ rit van de Coast Riders. Eigenlijk had deze rit ook de ‘de rit van het huisjes kijken’ kunnen heten, want we zijn echt prachtige huizen tegengekomen. Ook nu was de start van de ride-out net even anders en daar word ik echt wel blij van. Vanuit Muiden heb je toch al een behoorlijk eerste stuk gereden. Vanwege een tekort aan actieve en beschikbare Road Captains binnen de groep heb ik deze rit ondersteunt als achterrijder, samen met Danny en Sonja. Yvonne en Harry voorop die ons via diverse mooie dorpen naar Nijkerkerveen leiden. Bij Theetuin Blokhuis was een goeie barbecue opgezet, met genoeg drinken en lekkere salades. In de zon hebben we genoten van het lekkere en eerlijke vlees wat voorgeschoteld werd. De rit eindigde vlakbij Hilversum waar we de rit hebben afgesloten met een drankje.

   

 

Enig puntje van aandacht was de route voor de navigatie apparaten. Dit was gewoon een zooitje. Een redelijk eenvoudige rit die in 3en werd gepresenteerd, zodat je onderweg de nieuwe route moest laden en dan ook maar direct enkele way-points verwijderen, want door de vele punten was ik alweer enkele voorbijgereden. Ook het verschil in de 3 routes die opgestuurd waren was onnodig en verwarrend. Een verbeterpunt dus, maar verder een super leuke rit.

Cafe Racer dag in Medemblik

In Medemblik was op zondag de eerste Cafe Racers dag georganiseerd bij cafe Brakeboer, mede georganiseerd door Henny. Ik had al lekker vroeg de Ultra uit de stal getrokken en al genietend richting Medemblik gereden. Zeker dankzij het mooie weer was het een geweldige opkomst, met prachtige cafe racers! Henny had zelf natuurlijk een prachtig exemplaar meegenomen, maar anderen kwamen ook met de prachtigste creaties. Axel’s Bikeshop was ook aanwezig met enkele nieuwe Royal Enfields en een Mash. Aan de havenkant met enkele zeer grote driemasters en een gezellige bar voor het cafe was het een gezellige drukte.

   

Weer veel bekenden gezien en bijgepraat. Terug naar huis rijden was ook geen straf, wat een mooi begin van de zomer.

En dan kom je onderweg ook nog een prachtige Marcos Mantara Spyder uit 1998 tegen. Wat een pracht wagen. 

 

Hieronder nog een overzicht van enkele cafe racers die in Medemblik stonden:

MichielsHarley

de Harley rijder