Tijdens het mannen weekend in maart 2016 zijn we tijdens onze toer door Zuid Engeland ook even in Moretonhampstead, in het Dartmoor National Park gestopt bij het Moretonhampstead Motor Museum.

We zijn met z'n vieren op de terugweg van Land's End, het is koud, guur en nat. Helaas zien we daarom niet de natuurschoonheid van het Dartmoor Nationaal Park. Al rijdend komen we door het plaatsje Moretonhampstead en ik zie aan de zijkant van de weg een bordje met "motor museum". Dus stoppen, omdraaien en terugrijden. 

De deur van het museum staat open en lopen naar binnen. Hier staat het echt stamp vol met auto's. Van een prachtige witte Cadillac en diverse Rolls Royces, maar ook een open Triumph, een Morris, een open Bentley en dergelijke. Tevens staan achter de auto's enkele motoren.

Boven staan de andere motorfietsen. Dus trap op en daar verder kijken. Ik loop direct tegen de Douglas Dragonfly aan. Deze Engelse motor werd in 1955 geleverd met een voor Engelse motorfietsen unieke box-configuratie. Direct ernaast staat een Douglas EW Sport uit 1927. Iets verder loop ik bijna tegen een New Imperial aan, een prachtig 300c model 2 uit 1924. Om de hoek staat een Sunbeam, wat lijkt op een 1951 model 8.  Natuurlijk staat er ook een Royal Enfield in de collectie, een parallel twin uitvoering. Ook enkele AJS motorfietsen staan er tussen. De collectie is niet echt opgebouwd in tijd of soort/merk motor, maar het is leuk om er door heen te lopen.

Een James motorfiets is een merk wat ik nog niet kende, echt leuk om te zien. Zo ook de BSA AA Road Service motor met zijspan. Iets verder staat een Vincent Comet, de 500cc uitvoering. Het verschil met de Vincent Meteor is eigenlijk direct te zien in de zadel configuratie, waar de Comet een duo-uitgevoerd zadel en de Meteor een enkel zweefzadel. 

Ook de auto's die beneden staan zijn mooi en geef ik ook zeker de tijd om te bekijken.

 

Adres naar het museum
Moretonhamstead Motor Museum
The Old Bus Depot
Court St, Moretonhampstead TQ13 8LG, United Kingdom
moretonmotormuseum.co.uk

 

Link naar www.motormuseum.eu