Alsof het zomer is, zo waren ook de verwachtingen en dus werd de opkomst zeer groot. Bij de Alkmaarse Poort verzamelden deze zondag ochtend bijna 70 prachtig glinsterende Harley Davidson motoren, zij hadden zich niet vergist in de nieuwe zomertijd en met zeker 10 duo passagiers erbij was de opkomst dus ruim 80 man!

 


 

Het weer heeft hier zeker invloed op gehad en ondanks dat het ’s morgens nog een beetje fris was, werd het bij het vertrekpunt alsmaar drukker.
Om kwart voor 10 werd de briefing gegeven en konden we opweg. Auke met Teun in de zijspan zat tussen Herman als voorste rijder en Olav als wegzetter. De route die de mannen hadden bedacht door ons prachtige Noord Holland was er weer om te smullen en niet alleen vanwege het mooie weer. Slingerend met een rij grommende Harley’s door en over de polderwegen, gewoonweg genieten.
Bij de koffiestop, die van te voren natuurlijk al geregeld was, werden we helaas, ja helaas vanwege al het MC gedoe van afgelopen dagen, bezocht door een motoragent. Hij kwam even luisteren naar de uitleg van deze groep in zwart leder gestoken luidruchtige motor rijders. Maar na heldere uitleg van onze organisatoren kon meneer de bromsnor weer vrolijk zijn weg verder volgen.

Onderweg hebben we, buiten een dame op een paard, alleen maar vriendelijk zwaaiende en lachende mensen gezien.
En zeker dankzij Olav als wegzetter en de vrouwen en mannen die op de kruispunten neer werden gezet om de weg te wijzen zijn we als groep veilig en wel bij West Coast Motors aangekomen die natuurlijk nog volop bezig waren met de opendag.
Bij WCM hebben konden we een broodje hot-dog kopen en was het drinken gratis, samen met de hapjes die langs kwamen. De band speelde lekker, het was goed druk, veel motoren om naar te kijken, zelfs enkele prachtige WL fietsen. Kortom een prachtige afsluiting van een prachtige lente dag!MichielsHarley

de Harley rijder