Mijn Road KingHarley-Davidson Road King Classic 2002

De dag na unboxing van de Pan America staat mijn Pan nog steeds bij de dealer.

Dat niet alles direct geleverd zou worden, was mij gisteren al bekend, jammer van de zijkoffers als ook de verstralers, maar die komen dan wel een week later. Gisteren ook gehoord dat er een probleem is met Harley-Davidson met het uitleveren van de kentekens op de nieuwe motoren.

Wat is het geval? De importeur moet alle nieuwe motoren in 1 batch aanleveren bij de RDW, dit zijn onder andere de frame nummers, het zogenaamde VIN nummer, en de rest van de details zoals het juiste type van de motor. Nu de importeur dit niet kan doorgeven aan de RDW, kan de dealer dus ook niet een nieuwe motor op naam stellen, want de motor is domweg nog niet bekend. Een issue waarvan je zou denken dat de importeur dit binnen een dag opgelost zou hebben, want ja het gaat om alle Harley-Davidson dealers in Nederland en die hebben natuurlijk allemaal nieuw uit te leveren motoren staan. 

En ohja dit probleem bestaat al 2 weken ............ hoe dan???????

Vandaag ook even gebeld met de importeur zelf. Nou dan krijg je dus eerst een wazig verhaal te horen, daarna iets meer details, en nog een keer te horen dat ze er mee bezig zijn. Op mijn opmerking dat ik het ook jammer vind dat los bestelde opties nog niet compleet binnen zijn, krijg ik dood leuk te horen dat ik maar blij moet zijn dat de motor wel klaar staat en dat ik hem ook kan meenemen naar huis. Waarbij de man even vergeet dat ik de motor niet eens kan verzekeren doordat de motor niet op kenteken staat. Echt een giga slechte communicatie en service van de importeur.

De motor staat dus wel klaar. 
En gisteren ook de HD app, waarmee je dus ook de navigatie kan laten tonen op het beeldschermpje van de Pan America, proberen te configureren voor mijn Pan. Dit doe je door het VIN nummer in te voeren en de app kijkt dan of dit correct is en dan kan de koppeling tot stand komen. Gisteren lukte dit nog niet. Vanmorgen kreeg ik wel een response en is dus de HD app klaar voor bluetooth koppeling met de Pan Amerika motor.

Nu maar hopen dat de importeur het probleem snel opgelost krijgt.

 

MichielsHarley

de Harley rijder

VTEM News Stack