Afgelopen vrijdag loop ik bij Ed van West Coast Motors in Alkmaar tegen een mooie set zwarte shotgun uitlaten.
Na een leuke prijs te hebben afgesproken heb ik de uitlaten in de auto geladen en ben gaan stoeien om deze op de Softail te bouwen.

 Aangezien de uitlaten wel een standaard aansluiting hebben voor het TwinCam blok in de Softail maar de bevestigings plaatsen van de oude uitlaten van de Softail niet gebruikt kunnen worden, moet ik zelf 2 beugels maken.


Als eerste maak ik een tijdelijke beugel van aluminum. Het buigen van een aluminium strip is een stuk makkelijker dan een stalen strip. Nadat ik tevreden ben over de strip, juiste lengte, hoogte en de noodzakelijke bocht, ga ik de stalen strip verzagen en las ik de delen aan elkaar.
Dit doe ik 2 maal, want zowel de onderste pijp als de bovenste pijp moeten goed vast zitten aan het frame.


Hieronder de Softail zonder de S&S uitlaten.


Om de onderste pijp netjes langs mijn verplaatste rem cylinder van de achterrem te kunnen loodsen, moet ik de remleiding een stukje verbuigen.De onderste pijp, van de voorste cylinder wordt als eerste gemonteerd.Hierna volgt de bovenste pijp van de achterste cylinder.En zie hier het resultaat met het zadel erbij. De kleuren spreken nog niet echt, maar het wordt al wat (al zeg ik het zelf).MichielsHarley

de Harley rijder