Ducati staat te koop, al een tijdje, door de Volkswagen groep in de etalage gezet en nu heeft Harley-Davidson ook interesse om de Italiaanse motorenbouwer over te nemen.

Indertijd heeft Audi het Italiaanse merk van de ondergang gered door het over te nemen en te reorganiseren naar Duits model. En dat dat proces succesvol is geweest weten we, niet alleen op het circuit doet Ducati goede zaken, maar zeker ook op de weg met meerdere mooie en dus succesvolle modellen. En het bedrijf is winstgevend, wat een zeer lange tijd voor het Italiaanse rode merk niet vanzelfsprekend was.

Maar Volkswagen wil terug naar de basis van het auto maken en doet andere lopende initiatieven in de etalage, zo ook dus Ducati, opgericht in 1926 en in 2012 overgenomen door Audi voor 860 miljoen euro. 
En nu wil Harley-Davidson gaan onderzoeken of het haalbaar is om Ducati over te nemen, waarbij zij zeker goed zullen nadenken want de motorenmaker uit Milwaukee heeft natuurlijk al wat avonturen in Italië achter de rug, denk aan Aermacchi en MV Agusta.

Maar naast Harley-Davidson hebben ook andere bedrijven interesse in het wereldbefaamde merk, denk hierbij aan investeringsmaatschappijen als KKR, Permira en CVC Capital, maar ook branche genoot Hero MotoCorp en de moedermaatschappij van Royal Enfield, Eicher Motors, zouden interesse hebben. 

 

 

Bron: http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN19C1XX?il=0

Update 21 juli 2017.

Harley-Davidson doet géén bod op Ducati. De investeringsgroep van Harley-Davidson, Investicorp, heeft dit tegengehouden.
Maar wie is dan nog wel in de race om Ducati over te nemen van de Volkswagen groep?
De verrassing is kledingbedrijf Benneton! Hun investeringstak, Edizione Holding, zou een serieus bod hebben uitgebracht, maar ook motorbedrijven als Royal Enfield, Polaris (moederbedrijf van Indian), Bajaj en BRP.
Ik ga het even in de gaten houden wat er verder gebeurt.

Bron: Reuters.com

Update 13 december 2017.

Audi, als eigenaar van Ducati, heeft alsnog besloten om de verkoop van de Italiaanse motorenbouwer niet door te laten gaan. Afgelopen jaar heeft het moederbedrijf de kosten van de Ducati drastisch kunnen verlagen, geschatte reductie met 10 miljoen dollar. Om die reden wordt vanuit de Volkswagen-groep aangegeven dat er geen economische reden meer is om de verkoop door te zetten.
Een ander gerucht, en wellicht aannemelijker, is dat er gewoon geen goed bod van een kopende partij op tafel ligt. De keuze is dan of doorgaan met Ducati of failliet laten geen, en die laatste is geen optie vanuit de bonden, die al tijden in de clinch liggen met Volkswagen-groep.

Bron: Builders.com

 

MichielsHarley

de Harley rijder