De eerste terugroep actie voor mijn Pan America was aangekondigd en 22 februari is mijn Pan dan ook even onderhanden genomen.

De terugroep actie ging over 3 zaken:
1. Een losgelaten achter beugel, of waar dat nog niet gebeurt was, het voorkomen ervan.
2. Vast zetten van het zadel.
3. Een software update die moet voorkomen dat de motor op hol slaat.

Nou heb ik eigenlijk geen echte problemen gehad met mijn Pan America. Ja de beugel aan de linkerkant was inderdaad los gegaan. Oorzaak is een niet goed hechtende schroef of het schroefdraad. Wanneer je de Special op de middenbok zet, dan pak je eigenlijk automatisch deze beugel vast en til je de motor als het ware de standaard op. Ik heb ook mijn beugels van de koffers, maar de kunststof beugel is toch net even makkelijk om vast te pakken.

Het in hoogte verstelbare zadel kan in de hangbeugels gaan schuiven. Met deze terugroep actie wordt dit beter verholpen. Ik had al stukjes rubber er tussen geplaatst, maar die laten ook op een gegeven moment los. Dus nu gefixed.

Er zijn meerdere problemen gemeld met het TFT scherm. Zaken als zwart blijven, of veel foutcodes melden, is bij mij nooit voorgekomen. Ook het plotseling in toeren omhoog gaan heb ik nooit ervaren. Inmiddels is het wel de 4e of 5e software update die ik laat laden op mijn Pan Amarica, en elke keer worden er zaken verbeterd, dus daar ben ik echt blij mee. Met de vorige update werd de klok al gefixed, wat een beetje een doorn in mijn oog was. Want ik wilde niet elke keer mijn telefoon via bluetooth koppelen. Met een klein ritje was het doordoor soms irritant dat de klok heel ver achter liep.
De laatste update laat in het scherm een iets betere weer gave zien van de informatie in de widgets. Daarbij heeft het ook andere dingen verholpen waar ik dus eigenlijk geen last van had.


De terugroep actie werd netjes in de HD app aangegeven. En met de laatste software update en die van de HD app update zie ik nu ook de dagtrip informatie van de Pan America, zoals hoeveel kilometer ik nog kan rijden met de huidige tank inhoud. Wel zo makkelijk als ik op pad ga.

 

 

De informatie weergegeven in de HD app.

 

 

Links het scherm met de widgets voor de upgrade. En rechts het TFT scherm met de widgets na de software upgrade.

 

MichielsHarley

de Harley rijder